hak upozorava

Jak olujni vjetar zatvorio autocestu između Svetog Roka i Posedarja; stvaraju se i kolone u smjeru mora

07.07.2020 u 12:35

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je preko Gračaca, Obrovca i Karina) i državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački, javlja Hrvatski autoklub (HAK)

Samo za osobna vozila otvorena su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar) te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, javlja Hrvatski autoklub (HAK) na svojim službenim stranicama i Paški most. 

Na DC1 Borje-čvor Udbina-Klapavice i na mostu dr. Franja Tuđmana zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog povećane gustoće prometa kolone su na autocesti A1, na čvoru Sveti Rok u smjeru mora kolona je duga oko 1 kilometar; na čvoru Posedarje u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1 kilometar.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povremeno se vozi usporeno na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.