HAK

Gužve na granicama, na ulaz u Hrvatsku čeka se do dva sata

04.07.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća dulja čekanja, piše HAK.

Na ulazak u Hrvatsku najduže se čeka na GP Rupa - dva sata, a na GP Plovanija, Kaštel i Požane, oko sat i pol, dok je na GP Bregana za ulazak potrebno pola sata. Iz Srbije i BiH čeka se po pola sata, do sat vremena na GP Kamensko, javlja HAK.

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na 348. km autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Vrpolje i Prgomet u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog prometnih nesreća na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Dubrovnika, predio Vidikovac i između Jablanca i Senja kod mjesta Živi Bunari vozi se naizmjence jednim takom.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Pojačan je promet na važnijim cestama osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima.

Zbog povećane gustoće prometa moguća je vožnja uz povremene kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, na Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije, u blizini odmorišta, te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) mogući su povremeni zastoji ili vožnja u koloni na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija), javlja HAK.