BIVŠA PREMIJERKA

Jadranka Kosor: Zvali su me, ali ja nemam auto, prijevoz i osiguranje kao bivša koja sjedi po mostovima

27.07.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Bivša premijerka Jadranka Kosor, koja je tijekom svog kratkog mandata također dala svoj obol izgradnji Pelješkog mosta, komentirala je na Twitteru činjenicu da je jedina visoka državna dužnosnica od početka rada na projektu Pelješkog mosta koja nije pozvana na otvorenje. Usput je podbola Kolindu Grabar Kitarović, bivšu predsjednicu koja se među prvima prošetala mostom i to prenijela na svom Facebooku

Kosor je prvo u svom stilu, katkad punom gorčine jer je se često izostavlja s manifestacija koje organizira aktualna HDZ-ova vrhuška, prokomentirala da je jedan od preduvjeta za ulazak u EU, pa tako i izgradnju Pelješkog mosta bila - borba protiv korupcije.

'O mostu po TV-u pametuju i oni koji su bili protiv europskih vrijednosti braneći pak one koje se istraživalo zbog korupcije. Boreći se protiv korupcije, završili smo pregovore za EU. I tako dobili 357 milijuna eura za gradnju mosta. Prelijepog', napisala je Kosor.

Kolinda Grabar Kitarović na otvorenju Pelješkog mosta Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na komentar bivšeg voditelja i nesuđenog političara Hameda Bangoure kako su je 'zaboravili' pozvati, Kosor je uzvratila:

'Zvali, poslali mail četiri dana prije. Ja nemam auto, prijevoz i osiguranje kao bivša koja sjedi po mostovima, tako da nisam ništa mogla organizirati u svoj toj gužvi. Mogla sam samo taksijem iz Zagreba do odredišta, bez prava prvenstvenog prolaza. I to su znali', napisala je Kosor.