JOSIPOVIĆ BEZ BRIGA

'Izvanredni izbori? To je stranačko pitanje...'

05.06.2014 u 13:09

Bionic
Reading

Predsjednika Ivu Josipovića potresi u SDP-u i najavljeno isključivanje Slavka Linića previše ne zanimaju iako se radi o stranci od koje očekuje potporu svojoj novoj kandidaturi. Uvjeren je da će je svejedno dobiti

'Očekujem podršku mnogih stranaka pa naravno i SDP-a. Građani dobro dijele stranačku scenu od one na kojoj djeluje predsjednik, a ja sam četiri i pol godine postupao kao osoba koja nije stranački fokusirana. Na kraju krajeva, surađivao sam s dvije vlade i mislim da to građani prepoznaju', kazao je Josipović u Splitu.

'Protukandidati? Svi su dobrodošli, veselim se natjecanju i naravno da namjeravam pobijediti', samouvjereno će Josipović uoči svečanosti obilježavanja 40 godina postojanja Splitskog sveučilišta.

'Stranačke stvari nikada ne komentiram, jedino mogu pozvati Vladu da na neki način ograniče sukobe kako se na neki način ne bi prelili iz stranke na državu. Sama država mora funkcionirati normalno', diplomatski je predsjednik odgovarao na novinarska pitanja i nijednom riječju nije želio spomenuti ni Milanovića ni Linića.

Čak i pitanje o navodnoj premijerovoj prijetnji raspisivanjem izvanrednih izbora, ako Glavni odbor SDP-a ne izbaci Linića iz stranke, za njega je 'stranačko pitanje'.

Uoči dolaska na Sveučilište, Josipović je bio gost na poduzetničkoj konferenciji Shift, a ondje ga je oduševila mlada generacija koja ima drukčiji način razmišljanja i spremna je ući u avanture i prihvatiti rizike. Posebno je bio impresioniran činjenicom da je u publici vidio puno tehnologije.

'Svima se neki ekran ili ekrančić blistao, bilo da se radi o mobitelu ili kompjutoru... Radili su 'selfieje'... To je bilo vrlo simpatično i govori o novoj kulturi koja je drukčija od naše uštogljene u odijelima', blistao je predsjednik.