KOPNENI NAPAD

Izraleske jedinice ušle u Pojas Gaze

03.01.2009 u 20:03

Bionic
Reading

Glasnogovornik izraelske vojske bojnik Avital Leibovitch potvrdio je da su izraelski vojnici u subotu navečer ušli u Pojas Gaze

'Cilj je uništiti infrastrukturu Hamasa u području operacija', kazao je bojnik Leibovitch. 'Zauzet ćemo neka od područja s kojih Hamas lansira rakete', dodao je on. Agencija France presse navodi da je operaciju potvrdio i ured izraelskog premijera u odlasku Ehuda Olmerta

'Nadam se da će rezultati ove operacije donijeti dugoročan mir', prenosi Reuters izjavu izraelske ministrice vanjskih poslova. 'Onog trenutka kad oni (Hamas) otvore vatru snažno ćemo odgovoriti', naglasila je ona.

Kolona izraelskih tenkova, od kojih su neki ispaljivali granate, ušla je u subotu navečer u sjeverni dio Pojasa Gaze, javila je agencija Reuters pozivajući se na palestinske izvore. Jedan Palestinac iz naselja Beit Lahiya kazao je da je kolona oklopnih vozila pod okriljem mraka i uz potporu helikoptera prošla kroz ogradu koja dijeli Pojas Gaze od Izraela.

Izraelska vojska potvrdila je da u ovom dijelu operacije 'Lijevano olovo' sudjeluje pješaštvo uz potporu topništva, tenkova i obavještajne službe te uz djelovanje zrakoplovstva i mornarice.