krvavi prosvjedi

Izraelski vojnici ubili četiri i ranili 160 Palestinaca

15.12.2017 u 21:19

Bionic
Reading

Izraelski vojnici ubili su u petak četvoricu i ranili 160 Palestinaca, objavili su bolnički izvori, u vrijeme kada prosvjedi zbog američkog priznanja Jaruzalema za glavni grad Izraela ulaze u drugi tjedan.

Većina je stradala na granici Pojasa Gaze gdje su tisuće Palestinaca kamenjem gađale izraelske vojnike preko dobro utvrđene ograde.

Liječnici su izvijestili da su dva prosvjednika, od kojih je jedan bio u invalidskim kolicima, poginula, a 150 ih je ozlijeđeno.

U okupiranoj Zapadnoj obali, drugom području na kojem Palestinci žele osnovati državu zajedno s istočnim Jeruzalemom, bolnički izvori kažu da su od izraelske vatre poginula dvojica i ranjeno deset prosvjednika.

Palestince te širi arapski i muslimanski svijet razbjesnila je odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa od 6. prosinca kojom je promijenio tradicionalnu američku politiku suzdržanosti glede Jeruzalema, gradu koji prisvajaju i Palestinci i Izrael.

  • +16
Prosvjedi u Gazi nakon Trumpova priznanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela Izvor: Reuters / Autor: IBRAHEEM ABU MUSTAFA