ZAJEDNO SU JAČI

Izraelska i palestinska ofenziva na Hamas

02.09.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Izrael i Palestinska samouprava krenuli su u ofenzivu na Hamas nakon dvaju protuizraelskih napada u 24 sata na okupiranoj Zapadnoj obali, u trenutku kad Izraelci i Palestinci obnavljaju dijalog u Washingtonu

Hamas je preuzeo odgovornost za dva napada usmjerena na doseljenike - prvi u utorak koji je stajao života četiri doseljenika blizu Hebrona, drugi u kojem su ranjene dvije osobe u srijedu navečer istočno od Ramalaha, političkog središta Zapadne obale.

Izraelski časnik izrazio je zadovoljstvo suradnjom izraelske vojske i palestinskih službi sigurnosti. 'Suradnja se nastavlja usprkos napadima pa je čak dosegla i jednu od najviših razina nakon sporazuma iz Osla 1993.', izjavio je časnik izraelske vojne administracije na Zapadnoj obali.

'Sigurnosne službe Palestinske samouprave uhitile su stotine terorista Hamasa nakon tih napada', dodao je taj neimenovani časnik.

Drugi časnik, general Nitzan Alon, na dužnosti na Zapadnoj obali, upozorio je, međutim, na vojnom radiju da bi 'moglo doći do još napada usporedo s obnovom političkog procesa'.