jug pojasa gaze

Izrael uoči napada na Rafah traži pomoć UN-a za evakuaciju civila

12.02.2024 u 16:27

Bionic
Reading

Izrael je pozvao humanitarne agencije UN-a u ponedjeljak da mu pomognu u evakuaciji civila iz ratnih zona Gaze uoči planiranog napada na grad Rafah na granici s Egiptom koji je prepun raseljenih Palestinaca i koji jača mjere sigurnosti

"Pozivamo UN-ove agencije na suradnju", rekao je glasnogovornik izraelske vlade Eylon Levy na brifingu. "Nemojte reći da se to ne može učiniti. Surađujte s nama da pronađemo način", dodao je.

Egipat je pojačao sigurnosnu nazočnost duž granice s Gazom, rekli su svjedoci i sigurnosni izvor za dpa u ponedjeljak. Sigurnosne snage i intenzivne sigurnosne patrole primijećene su duž granice, posebno u području prijelaza Rafah i Kerem Shalom, rekli su svjedoci.

Sigurnosne snage raspoređene su nakon što je Izrael u petak objavio da će pokrenuti vojnu operaciju u pograničnom gradu Rafahu, rekao je sigurnosni dužnosnik za dpa.

Izvor je rekao da su u tijeku operacije održavanja kako bi se povećala visina ograda i ojačala bodljikava žica oštećena u izraelskom bombardiranju.

  • +15
Palestinci u Gazi Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia