'vježbanjem do savršenstva'

Izrael planira potpuno otvaranje za sve cijepljene turiste u srpnju

27.04.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Izrael planira u srpnju potpuno otvaranje za sve turiste cijepljene protiv koronavirusa, objavio je u utorak ministar turizma

Nakon prvih grupnih putovanja koja počinju krajem svibnja, indidvudualni posjeti mogli bi biti dopušteni u srpnju, rekla je ministrica turizma Orit Farkash-Hacohen na konferenciji za tisak u Tel Avivu u utorak.

"Vježbanjem do savršenstva", rekla je.

Po njezinim riječima vrijeme je da se iskoristi velika prednost Izraela "kao zdravog i cijepljenog odredišta".

Izrael se zatvorio gotovo odmah nakon početka pandemije koronavirusa. Stranci su smjeli ući samo u iznimnim slučajevima.

Turistička industrija važan je ekonomski čimbenik za zemlju i jako je trpjela od posljedica krize.

Sredinom travnja mediteranska je zemlja najavila postupno ponovno otvaranje za turiste. U početku bi se organiziranim grupama trebao omogućiti ulazak od 23. svibnja. Te bi se posjete mogle lakše nadgledati, rekla je Farkash-Hacohen.

Preduvjeti uključuju cijepljenje cjepivima koja su odobrila tijela poput američke ili europske agencije za lijekove, PCR test prije polaska i serološki test po dolasku.

Ministrica je najavila da će Izrael pokrenuti velike kampanje u Dubaiju, Londonu i New Yorku kako bi se privuklo ljude voljne putovati. Na tim mjestima već je mnogo cijepljenih ljudi.

Zemlja s nešto više od 9 milijuna stanovnika uspješno provodi kampanju cijepljenja od 19. prosinca, a više od polovice stanovništva sada je potpuno cijepljeno.

Broj novozaraženih osoba i teških oblika koronavirusne bolesti naglo je pao.

Paralelno s napretkom kampanje cijepljenja, vlada je započela s postupnim ublažavanjem mjera ograničenja u borbi protiv koronavirusa.