REKETARI IZ VARAŽDINA

Iznuđivačima mjesec dana pritvora

30.08.2010 u 18:01

Bionic
Reading

Protiv 46-godišnjeg I. V. iz Varaždina te njegove 38-godišnje supruge L. B. V. otvorena je istraga te im je određen jednomjesečni pritvor zbog toga što su poticali na iznudu dvojicu Zagrepčana - 52-godišnjeg Z. J. i 39-godišnjeg I. J. - koji su također pod istragom i u jednomjesečnom pritvoru, a tereti ih se za iznudu poduzetnika T. R. iz Varaždina

Kako bi došao do 30 tisuća eura, ili 220 tisuća kuna, od spomenutog varaždinskog poduzetnika bračni par je angažirao dvojicu Zagrepčana koji su uhićeni u Gajevoj ulici u Varaždinu, u kod nas rijetko viđenoj policijskoj akciji koja nije mogla proći nezamijećeno s obzirom na održavanje Špancirfesta.

Dok su prolazili pokraj ugostiteljskog objekta na početku ulice, zagrebački dvojac zaskočili su policajci u civilnoj odjeći vičući: 'Stoj! Policija!' Vrlo brzo obojica muškaraca našla su se na tlu, nakon čega su privedeni u prostorije PU varaždinske u kojoj su prije uhićenja provodili opsežna kriminalistička istraživanja i više kriminalističko-taktičkih radnji u vezi s ovim slučajem.

Da uhićeni Zagrepčani nisu iznuđivali novac od varaždinskog poduzetnika za svoj račun, kako su tvrdili očevici nesvakidašnje akcije, nego na poticaj varaždinskog bračnog para, upućuju rezultati ispitivanja koja su obavljena na policiji, odnosno u Istražnom odjelu varaždinskog Županijskog suda.

Naime, Zagrepčani su vrlo brzo pojasnili kako su došli to toga da od T. R. traže spomenuti iznos, pri čemu su, kako se tvrdi u policijskom izvješću, prijetili nasiljem njemu i njegovoj obitelji. Upravo zbog potonjeg varaždinski se poduzetnik obratio policiji, uz čiju je pomoć došao do traženog novca koji je iskorišten u akciji.

Kakav je dogovor između varaždinskog bračnog para i Zagrepčana i što je zapravo posrijedi u ovom slučaju, znat će se više nakon završetka istrage odnosno vjerojatnog podizanja optužnice i suđenja.