pali na črnomercu

[VIDEO] Policija objavila snimku uhićenja ekipe koja je muškarca u Zagrebu vozila u prtljažniku i natjerala ga da si iskopa grob

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 29.04.2022 18:37
  • Objavljeno 29.04.2022 u 17:13
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uhićeni su u ugostiteljskom objektu na Črnomercu prilikom primopredaje iznuđenog novca

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom dovršili su kriminalističko istraživanje na tri muške osobe starosti 53,32 i 42 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Iznuda“ i „ Protupravno oduzimanje slobode“.

Naime, sumnja se da su se krajem travnja 2022. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni Ante Roso (53) i 32 -godišnjak prema prethodnom dogovoru našli s oštećenim 35-godišnjakom na području Malešnice te su ga pokazivanjem hladnog i vatrenog oružja prisilili na ulazak u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, a zatim su se sva trojica vozilom uputila na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao osumnjičeni 42-godišnjak.

Uhićenje na Črnomercu

Izvor: Društvene mreže / Autor: PUZ.hr

Za vrijeme putovanja, osumnjičeni su prijeteći vatrenim oružjem kod oštećenog izazivali strah i bojazan za vlastiti život da bi po dolasku na adresu prebivališta osumnjičenog 42-godišnjaka, posjeli u drugi automobil u koji su ušli i svi osumnjičeni te se vozilom uputili na obližnje izolirano područje. Po dolasku osumnjičeni Roso i 42 -godišnjak su na razne načine kod oštećenog izazivali strah, brigu i poniženost da bi mu naposljetku naredili da si kopajući priredi mjesto na kojem će skončati, odnosno da iskopa vlastiti grob, a što je u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život.

Nakon određenog vremena, verbalnih i fizičkih napada na oštećenog, osumnjičeni 32-godišnjak je predložio „svojim prijateljima“ da puste oštećenog u vjeri da može prikupiti novac koji od njega potražuju te su ga uz nastavak ponižavanja prisilili da uđe u prtljažni prostor vozila s kojim su se dovezli te su se vratili nazad do vozila sa kojim su došli do Zagorja s kojim su se dvojica osumnjičenih i oštećeni vratili na područje Zagreb gdje su ga pustili.

Za vrijeme putovanja prema Zagrebu, osumnjičeni su i dalje prijetili 35-godišnjaku postavljajući mu uvjete koje mora ispuniti, a na koje je on pristajao zbog straha. Idućeg dana, oštećeni je pribavio zatraženi novčani iznos te ga donio na dogovoreno mjesto, točnije u ugostiteljski objekt na području Črnomerca gdje su ga čekali osumnjičeni Roso i 32-godišnjak i još dvojica muškaraca.

Grob

Izvor: Društvene mreže / Autor: PUZ

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke proveli su prikrivenu policijsku radnju „klopka“ kojom prilikom su tijekom primopredaje novca uhićena četvorica muškaraca, dok je na području Policijske uprave krapinsko-zagorske uhićen jedan osumnjičenik.

Temeljem naloga suda obavljene su pretrage domova kojim se koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni predmeti i trgovi koji se povezuju s navedenim kaznenim djelima dok su kod 42-godišnjaka pronađene i tri tromblonske mine te će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Tijekom provedenom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako dvojica uhićenih muškaraca koji su se nalazili u društvu s osumnjičenima nisu počinitelji kaznenih djela te su pušteni na slobodu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenih su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!