izvanredno stanje

Izlivene rijeke u BiH prekinule promet, naselja na sjeveru odsječena, nema struje

14.05.2019 u 06:35

Bionic
Reading

Obilna kiša u Bosni i Hercegovini prouzročila je poplave na sjeveru i u središnjim dijelovima BiH, pojedina naselja na sjeveru zemlje prometno su odsječena, a građani prijavljuju probleme u opskrbi vodom i strujom, javljaju u utorak agencije i lokalni mediji

Rijeke koje su se izlile na sjeveru Bosne i Hercegovine prouzročile su prekid prometa na pojedinim dionicama, a najkritičnije je na području Teslića, Žepča i Zavidovića, javljaju lokalni mediji.

Na području općine Teslić proglašeno je izvanredno stanje jer su se izlile sve rijeke na tom području. Prekinuta je i sva prometna komunikacija zbog vode, ali i odrona, tako da nije moguće putovati ni prema Doboju, ni prema Banjoj Luci.

  • +8
Hrvatska Kostajnica - pripreme za vodostaj Une Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

U Banjoj Luci od ponedjeljka navečer proglašeno je izvanredno stanje, a pripadnici Civilne zaštite su u stanju pripravnosti, raspoređeni na kritična mjesta na području grada zbog eventualnih poplava.

Sirene za uzbunu oglasile su se u ponedjeljak navečer u Čelincu, nedaleko od Banje Luke, a nabujala rijeka Vrbanja odnijela je dio privremenog pješačkog mosta, javlja Alternativna televizija.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite upozoravaju na dodatni porast vodostaja Une i Sane tijekom noći i u utorak, pa su na područje Sanskog Mosta uputili svoje timove.

Strah od velikih poplava poput onih iz 2014. u Sanskom Mostu raste iz sata u sat, a Sanjane je u ponedjeljak uzbunila sirena koja se čula u popodnevnim satima, objavio je portal Klix.ba.