OPREZ, OPREZ

Više cesta zatvoreno za sav promet, a neke otvorene samo za osobna vozila

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 13.05.2019 22:59
  • Objavljeno 13.05.2019 u 22:18
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostala vozila državnom cestom DC1 preko Knina), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54 ) i Paški most

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom (DC3) kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, državna cesta Obrovac-Gračac (DC27) i autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica, javio je HAK u 22 sata.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na: na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Državna cesta Zagreb-Jastrebarsko (DC1) zatvorena je za sav promet u mjestu Donji Desinec, zbog stabla na cesti. Obilazak je lokalnim prometnicama. Prekinut je promet državnom cestom Sisak-Sunja (DC224) u mjestu Blinjski Kut, zbog poplave.

  • +5
  • +2

Visoki vodostaj Sunje

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zbog odrona prekinut je promet Jadranskom magistralom (DC8) između Makarske i Ploča u mjestu Podgora. Obilazak za osobna vozila je: Makarska (DC8) – DC512 – Makarska - Gornji Tučepi – Ž6198 - Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 - Makarska – Ravča – DC62 – Vrgorac - Mali Prolog - ŽC6276 – Mali Prolog - Kobiljača – Kula (Eraci) - LC69086 – Kula (Eraci) - Karamatići - Rogotin (D8).

Zbog izlijevanja vode na cestu vozi se usporeno na DC1 kod mjesta Prijeboj.

Zbog srušenih stabala u prekidu je promet na Sljemenskoj cesti.

Zbog vode na kolniku u nekim dijelovima gradova Slunj, Karlovac i Ogulin promet je prekinut, te su za obranu od poplava pokrenute pripremne radnje, priopćeno je u ponedjeljak nakon večernje sjednice Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Zbog vode na cestama na području Karlovačke županije zatvorene su za promet dionice Furjan – Bogovolja na pdručju Slunja, Zagorje – Desmerice, te Vitunj – Turkovići kod Ogulina, Oštarije – Zagorje Modruško kod Josipdola, Janja Gora – Plavča Draga kod Plaškog, Mrežnički Varoš – Mrežnički Brig, kod Duge Rese i Pontonski most u Zvečaju.

U Slunju je završeno punjenje vreća s pijeskom i postavljanje nasipa u Rastokama, u Karlovcu traje punjenje vreća, a Stožer je u kontinuiranoj komunikaciji s mjesnim odborima i gradskim četvrtima u vezi s pripremnim mjerama obrane od poplava.

Prema projekcijama Hrvatskih voda, maksimalan vodostaj u Karlovcu očekuje se tijekom utorka i to za Koranu 750 cm, a za Kupu 700 cm.

Zbog vjetra u prekidu su: trajektne linije Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj, Prizna-Žigljen i Brestova-Porozina, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

  • +17
  • +14

Nabujala rijeka Korana odsjekla selo Korana

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!