KALKULACIJE U HDZ-U

Izbori tek u ožujku 2012. godine?!

30.12.2010 u 22:18

Bionic
Reading

Iako bi se parlamentarni izbori trebali održati u studenom 2011, Jadranka Kosor i HDZ-ovci razmišljaju o tome da izbore prebace na ožujak 2012.

Tu su informaciju Večernjem listu potvrdili i u samom vrhu HDZ-a, a ministar uprave Davorin Mlakar još je u listopadu potvrdio kako je s premijerkom Jadrankom Kosor razgovarao da se izbori mogu, umjesto u studenome 2011, održati 11. ožujka 2012.

Vladi, osvježenoj novim ministrima, u interesu je imati što više vremena za nužne promjene koje se očekuju od novih Vladinih dužnosnika. Premijerki je u interesu odugovlačiti s izborima jer zasigurno želi otvoriti vrata Europske unije te završiti pristupne pregovore za svog mandata.

Koalicijski partner HSS-ovac Josip Frišćić sklon je takvom scenariju za razliku od drugog partnera SDSS-ovca Milorada Pupovca koji inzistira na izborima krajem 2011.

'Znam da oni očekuju da im ove godine, kada je riječ o gospodarstvu, krene bolje i da ostvare neke rezultate. Novi ministri sada su im argument. Isto tako vjeruju kako je ožujak bolji psihološki trenutak za izbore nego što je to kraj godine', kaže predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.