NOVI NAPAD U BELGIJI

Izbjeglica izbo svećenika koji ga je pustio u kuću da se istušira

01.08.2016 u 14:47

Bionic
Reading

Neimenovani izbjeglica napao je nožem i izbo svećenika koji ga je pustio u kuću da se istušira u belgijskoj pokrajini Limburg, javio je dnevnik Le Soir, a prenijeli su brojni mediji

U nedjelju je muškarac, koji zasad nije identificiran, pokucao na vrata 65-godišnjeg svećenika Josa Vanderleeja i zamolio ga da mu dopusti da se istušira. Izbjeglica je rekao da namjerava tražiti azil u Nizozemskoj.
Izašavši iz kupaonice, muškarac je tražio od svećenika novac. Kada je svećenik to odbio, izbjeglica mu je nanio nekoliko rana nožem, poslije čega je nestao. Iako je krvario, svećenik je uspio pozvati hitnu pomoć. Liječnici su ranjenog svećenika odveli u bolnicu gdje je operiran i trenutno se nalazi izvan životne opasnosti.

Tužiteljstvo Limburga počelo je istragu o incidentu. Policija je u potrazi za svjedocima. Objavljeno je da osumnjičeni nije rezident lokalnog izbjegličkog centra. 'Bez obzira na snažan šok, moramo naglasiti da u ovoj fazi istrage incident nije povezan s terorizmom', objasnio je Marino Kelen, gradonačelnik Lanakena, gdje se dogodio incident. Prošlog tjedna dva muškarca napala su crkvu u Francuskoj. U napadu je ubijen 84-godišnji svećenik. Odgovornost za ubojstvo preuzela je teroristička organizacija Islamske Države.