TRANSPARENCY INTERNATIONAL

Izađite na izbore! To je vaše građansko pravo i odgovornost

07.11.2015 u 11:59

Bionic
Reading

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje uoči parlamentarnih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak

Ususret osim parlamentarnim izborima Transparency International Hrvatska podsjećaju sve glasače da je izlazak na izbore pravo, ali i obaveza te ističu:

'Nakon što smo kao građani ostali zakinuti za ravnopravno predstavljanje različitih izbornih programa i ideja o stvarnim problemima hrvatskog društva, te načinima kako ih možemo prevladati ostaje nam građansko pravo da iskoristimo snagu svog jednog glasa. Tim glasam odlučujemo o svojoj sadašnjosti i o budućnosti.

Naša zajednička odgovornost je da između ponuđenih opcija izaberemo onu koja je u stanju osigurati bolji, pošteniji i pravedniji život svakog građanina. Na biralištima budimo istinski sudionici izbornog procesa i pošteni građani.

Svim sudionicima izbornog natjecanja poručujemo da budu dostojanstveni i u porazu i u pobjedi.

Najvažnije je da izborni pobjednici pokažu odlučnost, snagu i odgovornost te da iskoriste potencijale i onih koji nisu pobijedili. Vrijeme je za suradnju i stručnost svih koji hoće, znaju i mogu sudjelovati u javnim poslovima, jer smo kao društvo premali za podjele. Samo tako će istinski pobjednici parlamentarnih izbora biti svi građani.' poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.