put dug 340 kilometara

Iz Srebrenice ka Vukovaru krenula povorka mira: Naš je cilj odati počast svim nevinim žrtvama

11.11.2019 u 16:25

Bionic
Reading

Sudionici povorke mira u kojemu su razvojačeni pripadnici Armije Bosne i Hercegovine krenuli su u ponedjeljak na još jednu povorku ka Vukovaru kako bi na taj način sudjelovali u obilježavanju obljetnice tragedije hrvatskog grada-heroja kojega su postrojbe bivše jugoslavenske vojske okupirale u studenom 1991. godine nakon višemjesečnog razaranja

Povorka mira Srebrenica-Vukovar organizirala je po prvi put prije dvije godine srebrenička udruga koja okuplja nekadašnje pripadnike Armije BiH kako bi na taj način iskazali solidarnost sa svim nedužnim ratnim žrtvama te kako bi istodobno uzvratili Hrvatskoj zbog načina na koji se ona odnosi prema uspomeni na srebrenički genocid počinjen nad Bošnjacima 1995. godine.

"Naš je cilj odati počast žrtvama Vukovara, žrtvama genocida u Srebrenici i svim nevinim žrtvama", kazao je uoči polaska Zulfo Salihović, jedan od organizatora ovog pohoda čiji će sudionici stići u Vukovar 18. studenog i pridružiti se koloni sjećanja.

Put od Srebrenice do Vukovara dug je 340 kilometara, a organizatori su najavili kako će sudionici, koji su krenuli s početne točke te oni koji će im se pridružiti tijekom puta koji ih vodi preko Tuzle, u Hrvatsku ući na prijelazu Slavonski Šamac.