prometna nesreća

Iz rijeke Bregave izvučeno tijelo jednog mladića, potraga za drugim se nastavlja

13.02.2024 u 13:45

Bionic
Reading

Iz rijeke Bregave u BiH izvučen je automobil u kojem je pronađeno tijelo jednog od dvojice mladića iz Stoca za kojima se traga od nedjelje navečer. Potraga za drugim mladićem se nastavlja, objavio je Klix.ba

Automobil je u rijeci pronađen jučer, no spasioci nisu mogli zaroniti do njega zbog opasnosti od nabujale rijeke. Nakon što su se u utorak ujutro vremenski uvjeti poboljšali, automobil je izvučen iz rijeke, a u njemu je pronađeno tijelo jednog od dvojice mladića, izvijestio je Klix.ba. Policija je taj portal potvrdila da se za drugim mladićem nastavlja potraga.

  • +9
Iz rijeke Bregave izvučen automobil i tijelo mladića Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanović

Podsjetimo, dvojica 20-godišnjih mladića nestala su u nedjelju navečer nedaleko Stoca u BiH, a njihov nestanak nešto poslije ponoći policiji je prijavila majka jednog od nestalih, dok je otac drugoga mladića naveo kako im je dao vozilo Jeep Compas s kojim su trebali otići u naselje Vidovo Polje.

Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanović

Nakon opsežne pretrage policije i pripadnika drugih službi traganja pronađeni su tragovi kočenja, a na obali rijeke Bregave i dijelovi vozila, koje se survalo u nabujalu rijeku u mjestu Pitića Brijeg na ulazu u grad Stolac.