PAPA BENEDIKT XVI

Iz krize se izlazi tako da se preraspodijeli bogatstvo

Papa Benedikt XVI. Kuba

Papa Benedikt XVI. Kuba

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

'Iz krize se izlazi tako da se preraspodijeli bogatstvo i promijeni način života', kazao je Papa i pozvao da se na krizu reagira u skladu s 'humanističkom tradicijom'

Papa je pozvao na 'nepopuštanje materijalističkom mentalitetu' i zatražio sučeljavanje s ovom materijalnom i duhovnom krizom.

Potrebno je, u ime vrijednosti, solidarnosti i dostojanstva života, sučeliti se 's kulturom prolaznosti koja je mnoge prevarila i dovela do duboke duhovne krize', kazao je Papa.

Tijekom homilije Benedikt XVI je kazao kako je potrebno pitati se 'kakvu viziju čovjeka smo u mogućnosti preporučiti novim generacijama'. Odgovor treba nalaziti u kršćanskim vrijednostima koje su u korijenima Europe, a te vrijednosti nalažu da se zaštite najslabiji slojevi pogođeni ekonomskom krizom. Potrebno je pronaći brze izlaske iz krize posebno za mlade.

'Iz krize se izlazi tako da se preraspodijeli bogatstvo i izmijeni način života', kazao je Papa i pozvao da se na krizu reagira u skladu s 'humanističkom tradicijom' i poboljšanjem društvenog i građanskog života gdje svatko može i mora dati svoj prilog.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi