OSVOJIO OPĆINU TISNO

Ivan Klarin (24) najmlađi je načelnik u Hrvatskoj

02.06.2009 u 08:12

Bionic
Reading

SDP-ovac Ivan Klarin, 24-godišnji poduzetnik i izvanredni student prava iz Jezera na otoku Murteru, u drugom izbornom krugu pobijedio je na izborima za načelnika općine Tisno svog iskusnog konkurenta Josu Stegića (HDZ) i tako postao jednim od najmlađih općinskih načelnika u Hrvatskoj

Iako se u javnosti stvorio dojam da mladi Ivan Klarin nema dovoljno iskustva za suočavanje sa suparnikom koji je na dužnosti tišnjanskog načelnika već tri mandata, njegovom uspjehu prethodili su dugogodišnji rad i izvrsni rezultati koje je postigao kao predsjednik Mjesnog odbora Jezera, jednog od četiri naselja na otoku Murteru, piše Jutarnji list.

Klarin je, naime, zaslužan za preobrazbu Jezera iz zapuštenog, anonimnog ribarskog sela u jedno od najatraktivnijih i najbolje uređenih malih turističkih mjesta u Hrvatskoj.

Na dužnosti predsjednika Mjesnog odbora Jezera proveo je četiri godine, a prije dvije godine postao je predsjednik MO SDP-a Jezera te već tada najavio da će se kandidirati za općinskog načelnika, ukazujući na neprihvatljiv način rada općinske uprave. Obećao je da će mu jedan od prvih poteza, ako osvoji vlast, biti potpuna revizija rada općinske uprave i korjenito pretresanje proračuna.

Klarin je tvrdio da se novac iz proračuna troši nenamjenski, da su neki računi i troškovi prenapuhani te da općinska uprava nije poštivala Zakon o javnoj nabavi. Ukazivao je i na niz drugih nepravilnosti, a sada je došao u poziciju doći do konkretnih podataka koji će potvrditi njegove sumnje. Jedan od njegovih ključnih prigovora bio je da dosadašnji načelnik i općinska uprava kriju od građana općine Tisno podatke o izvršenju proračuna.