POLICIJA U VARAŽDINU

Ivan Čehok pogodovao lokalnom moćniku?

08.02.2010 u 21:16

Bionic
Reading

Policija je za 'Dnevnik' Nove TV potvrdila da se varaždinski gradonačelnik, HSLS-ovac Ivan Čehok, nalazi pod istragom zbog posla Grada i komunalne tvrtke lokalnog moćnika Davora Pataftija VIS d.o.o.

Policija je već uzela iz Grada dokumente vezane za taj posao. Riječ je o tome da je Čehok VIS-u omogućio monopolistički položaj na području zbrinjavanja komunalnog otpada u Varaždinu na štetu gradske komunalne tvrtke Varkom.

VIS nije niti imao potrebne dozvole za obavljanje komunalne djelatnosti te je tako počinjena šteta od 20 milijuna eura, koliko bi Varkom trebao izgubiti tijekom pet godina. Grad Varaždin ugovorom se obvezao platiti VIS-u milijun eura, bez obzira na to drže li se stavki iz ugovora.

Čehok je potvrdio da postoji prijava, no lopticu je po starom hrvatskom receptu prebacio na politiku, pa tako tvrdi da su prijavu napisali njegovi koalicijski partneri iz HNS-a. Napominje da je VIS d.o.o. trebao u Varaždinu uvesti prvu mehaničko-biološku obradu otpada (MBO), što Varkom do sada nije radio niti to može u doglednoj budućnosti.

'Ovim ugovorom će se otkloniti velika ekološka opasnost za Varaždin i na taj način osigurati velika korist za sve građane', rekao je Čehok i napomenuo da je ugovor potpisan samo na četiri godine i da će tek uslijediti raspisivanje natječaja za dobivanje koncesije.

Policija također istražuje je li Čehok Pataftiju omogućio kupovanje gradskih nekretnina po znatno nižim cijenama od tržišnih.