bijela kuća

'Istraga protiv Trumpa i sinova je sramotna'

05.03.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders žestoko je u ponedjeljak navečer kritizirala demokrate, nazivajući parlamentarne istrage koje su pokrenuli protiv predsjednika Donalda Trumpa 'sramotnima'

'Danas je predsjednik (odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Jerry) Nadler otvorio sramotnu i već viđenu istragu o lažnim optužbama', rekla je Sanders. 'Činjenica da zastrašuju američke građane je sramotna', dodala je.

Kongresni odbor za pravosuđe koji vode demokrati poslao je u ponedjeljak 81 osobi, vladinim agencijama i drugim organizacijama zahtjev za dostavu dokumenata u sklopu istrage o mogućoj zloporabi ovlasti predsjednika Donalda Trumpa.

Odbor koji kontroliraju demokrati zahtjeve je poslao članovima Trumpove obitelji, bivšim i sadašnjim zaposlenicima, članovima republikanske kampanje i bivšim savjetnicima u Bijeloj kući, kao i FBI-u, osoblju Bijele kuće i WikiLeaksu.

Među njima su predsjednikovi sinovi Donald Trump mlađi i Eric Trump, Trumpov zet i savjetnik Jered Kushner, financijski direktor Trumpove zaklade Allen Weisselberg, bivši ministar pravosuđa Jeff Sessions i nekadašnji savjetnik u Bijeloj kući Don McGahn.

  • +24
Donald Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Demokrati maltretiraju predsjednika kako bi skrenuli pozornost sa svojeg radikalnog programa', rekla je Sanders. Njihov radikalni program, po njoj, uključuje među ostalim da stvore od SAD-a socijalističku zemlju i promoviraju 'zeleni new deal' koji bi uništio radna mjesta i doveo zemlju do bankrota.

'Zeleni new deal' program je demokrata za borbu protiv klimatskih promjena.

'Američki narod zaslužuje Kongres koji surađuje s predsjednikom kako bi se suočili s ozbiljnim pitanjima poput imigracije, zdravstva i infrastrukture', istaknula je glasnogovornica dodajući da 'demokrate više zanimaju jadne političke igre i zadovoljavanje radikalne i ljevičarske baze'.

'Njih ne zanima istina njih zanima samo mjesto predsjednika', dodala je.

Trump je u ponedjeljak podvalom nazvao veliku parlamentarnu istragu koju su pokrenuli demokrati ali je ipak zajamčio da će surađivati.