povoljna situacija

Istarski stožer prestaje s izvješćima: Epidemija jenjava, popuštene su gotovo sve mjere

11.04.2022 u 14:17

Bionic
Reading

U Istarskoj županiji u protekla 24 sata nisu evidentirani novooboljeli od covida, zbog povoljne epidemiološke situacije županijski Stožer civilne zaštite više neće slati dnevna izvješća, no u pulskoj bolnici umrle su dvije osobe starije dobi pozitivne na koronavirus

Tijekom protekle nedjelje nije bilo redovitih akcija testiranja.

"Epidemija jenjava i popuštene su gotovo sve mjere. Stoga, smatram kako je ovakva odluka u skladu s trenutnim gotovo potpunim popuštanjem mjera u državi i sve boljom epidemiološkom situacijom u Istri", rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, nakon odluke da više neće slati dnevna izvješća o stanju sa zarazom COVID-19.

Iz nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije doznaje se da u protekla 24 sata nije bilo novozaraženih.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je kako je trenutno na Odjelu za infektologiju 20-tak pacijenata, a u posljednja 24 sata umrle su dvije COVID-19 pozitivne osobe, starije dobi, s pridruženim kroničnim bolestima.

Inače, od početka pandemije u Istarskoj županiji umrlo je 487 COVID-19 pozitivnih osoba, odnosno od početka ove godine 159 a u prvih deset dana ovog mjeseca devet osoba.