istra spremna

Kozlevac: Koronavirus trenutno ulazi u drugi plan, a u prvi dolazi izbjeglička kriza

03.03.2022 u 09:51

Bionic
Reading

Načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je u četvrtak kako situacija vezana uz koronavirus ide u drugi plan, a u prvi plan dolazi izbjeglička kriza za koju se Istra pripremila

"Koronavirus trenutno, objektivno, ulazi u drugi plan, a u prvi plan dolazi izbjeglička kriza kojoj smo svjedoci, a za koju se Istra pripremila", izjavio je Kozlevac Hini nakon što su objavljeni podaci prema kojima i dalje pada broj dnevno novozaraženih u Istri.

"Iz dana u dan broj novozaraženih se smanjuje, i to je dobro. Zbog lijepog vremena ovih dana u Istri ljudi sve više izlaze, ne druže se toliko u zatvorenim prostorima i to se reflektira na broj novozaraženih, koji je sve manji", rekao je Kozlevac.

U protekla 24 sata u Istri je potvrđeno 37 novozaraženih koronavirusom, a istodobno se smanjuje i broj pacijenata na pulskom Odjelu za infektologiju, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer Civilne zaštite.

Prema podacima dnevnog izvješća županijskog Stožera, tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 229 uzoraka, a od jučer se oporavila 51 osoba.

U Općoj bolnici Pula na liječenju je 39 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 37 osoba, na Odjelu za ginekologiju jedna osoba i u respiracijskom centru jedna osoba.