gdje je kraj?

Isplivala i oranica u vlasništvu Kujundžićeve supruge koje nema u imovinskoj kartici; ministar poručuje: Bilo bi dobro da je to moje, ali nije

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 24.01.2020 17:29
  • Objavljeno 24.01.2020 u 17:25
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Na suprugu ministra zdravstva Milana Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu, koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas. Ta je oranica prenesena na suprugu ministra zdravstva u postupku likvidacije njezine tvrtke Zidni vrt d.o.o.

U rješenju postupka likvidacije, koji je pokrenut jer tvrtka nije predavala financijska izvješća, navodi se da je 'na osnivača društva prenijeta imovina i to nekretnina upisana u Novom Zagrebu ukupne veličine 578 četvornih metara', javlja Jutarnji list.

Kad je postala vlasništvo ministrove supruge, ta oranica nije bila upisana u njegovu imovinsku karticu. Radi se o zemljištu u blizini parcela na kojima je tvrtka ministrove supruge podigla četiri zgrade sa stanovima u Klari.

U postupku likvidacije tvrtke Zidni vrt utvrđene su bile i ukupne tražbine vjerovnika, koje su iznosile, što je vidljivo iz rješenja Trgovačkog suda, 1.221 milijun kuna.

Kujundžić o 'zgradicama u Klari'

Moja žena, tj. njezina tvrtka,  je 2008. gradila tri ili četiri male zgradice u Klari. Jedan dio te čestice čini pristupnu cestu koja je u vlasništvu Grada Zagreba. Bilo bi dobro da je to moje, ali nije.

'Tijekom likvidacijskog postupka isplaćen je iznos od 1.102 milijuna kuna, i to vjerovniku ministrovoj supruzi T. Kujundžić 1.011 milijun kuna i vjerovniku Ljekarni Palac 90.335 tisuća kuna ', navodi se u spomenutom rješenju.

Nadalje stoji da je vjerovnik Ljekarna Palac prenio preostalo potraživanje od 9.665 tisuća kuna na ministrovu suprugu T. Kujundžić, a ona se, pak, 'izjavom odrekla preostalog potraživanja u iznosu od 119.738 tisuća kuna', te je "izrazila spremnost za preuzimanje neunovčenog dijela likvidacijske mase', odnosno spomenutu oranicu.

Inače, vlasnik Ljekarni Palac pojavio se u današnjoj imovinskoj kartici Milana Kujundžića kao prijatelj koji je njegovoj supruzi 2019. posudio 300 tisuća kuna be kamata.

  • +16
  • +13

Milan Kujundžić se obratio novinarima

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!