I NOVA KARTICA PUNA RUPA

U zemljišnim knjigama na Kujundžića glase dva apartmana u Novalji, on tvrdi: Imam jedan

24.01.2020 u 15:08

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić stvarno će morati zaposliti stručnjaka koji će mu popuniti imovinsku karticu, što je u polušali nagovijestio kao mogućnost na presici u petak, jer izgleda da mu ni nova verzija ne štima

Jutarnji je, naime, otkrio još dvije nekretnine na kojima se ministar vodi kao vlasnik, a nema ih u kartici.

Na Milana Kujundžića u Novalji na otoku Pagu prema zemljišnim knjigama s današnjim datumom glase još dva apartmana, veličine 38,99 i 37,69 četvornih metara.

U današnjoj verziji imovinske kartice spominje se, međutim, jedino vlasništvo nad jednim apartmanom u Novalji, i to veličine 50 četvornih metara, koji glasi na bračnog druga.

Prema ovome proizlazi da supružnici ili posjeduju tri apartmana na otoku Pagu, a ne jedan, ili je ministar još jednom unio pogrešne podatke u imovinsku karticu.

No na ova dva apartmana upisana je i zabilježba o kreditu u visini od 50 tisuća eura iz veljače 2007. godine od PBZ-a. Zabilježba nije brisana, a taj kredit se ne spominje ni u zadnjoj verziji imovinske kartice, piše Jutarnji.

Sam Kujundžić je prije sjednice Predsjedništva HDZ-a u petak poslijepodne kazao kako stoji iza toga da ima samo jedan apartman u Novalji. 'Ja imam samo jedan apartman. Ako je negdje nekakva greška u gruntovnici treba provjeriti. To ću u ponedjeljak provjeriti. U mojoj imovinskoj kartici stoji da od 2002. kada nisam bio u politici, bio sam bolnički liječnik.

  • +16
Milan Kujundžić se obratio novinarima Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Kujundžić smatra i da pozajmica njegovog prijatelja Mire Palca ni po čemu nije sporna. 'Uzeo sam pozajmicu od starog prijatelja koji ima dvije ljekarne, nikada o tome u kojem je Nadzornom odboru nisam s njime razgovarao' kazao je ministar. Napomenuo je kako porez plaćen na kuću nije sporan.

''Ovo me raduje, neću to više zvati linčem, ovo je najviša demokratska razina, prvo mene istražite, svaku epitelnu stanicu na mome crijevu, a onda budite ustrajni i pretražite druge, koji sjede u Saboru, tko su, što su, koliko su imali, koliko sada imaju, to će biti uspjeh demokracije', zaključio je.