LAŽNA HUMANOST

Iskoristili Anu Rukavinu i uzeli novac

ana rukavina

ana rukavina

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Samboloce

Unatoč velikom broju pojedinaca koji su Zakladi Ana Rukavina pomogli, velik je broj i onih koji su besramno iskoristili njezino ime, tvrdi Marija Rukavina, predsjednica te udruge

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Rdio Cibona još od veljače 2007. nije uplatila obećani dio od prihoda od humanitarnog koncerta Olivera Dragojevića na račun Zaklade Ana Rukavina. Ulaznice za spomenuti koncert, održan prije gotovo tri godine u potpuno ispunjenoj sportskoj dvorani KK Cibone, stajale su 150 i 180 kuna.

Procjenjuje se da je prihod od ulaznica s tog koncerta, koji je tada u medijima najavljen isključivo kao humanitarni događaj, bio oko milijun kuna. No, na bankovni račun Zaklade Ana Rukavina još nije sjela ni jedna kuna, saznaje Jutarnji.hr

'Nažalost, među takvima je i značajan broj ljudi s hrvatske estrade. Ovaj Oliverov koncert također je dugo reklamiran i najavljivan kao humanitarni događaj, i to ovim sloganom: 'Oliver za Zakladu Ana Rukavina'. Sa Zakladom je, ispred radija, pregovarao gospodin Ivica Zadro, a ne Oliver Dragojević ili netko iz njegova tima. Pitam se bi li predstavnika Zaklade zvali na presicu s Oliverom da koncert nije najavljivan kao humanitarni?' pita se Marija Rukavina, majka pokojne Ane.

Oliver Dragojević, na izravan upit Jutarnjeg lista, odgovorio je da se ne sjeća detalja, ali koliko pamti, dio prihoda s koncerta trebao je ići za Zakladu Ana Rukavina. Jedna od organizatorica spomenutog koncerta i Dragojevićeva menedžerica Lidija Samardžija tvrdi nešto drugo.'Koncert je od samog početka, u dogovoru između Olivera i Radija Cibone, bio čisto komercijalni događaj organiziran u povodu njihova 15. rođendana. Način na koji su oni zamislili donirati bilo kakav novac prema Zakladi nama nije poznat. Moram napomenuti da na plakatima i ulaznicama nije bilo naglašeno da se radi o humanitarnom događanju, a nije bilo naznake da će prihod od ulaznica ići u bilo kakvu humanitarnu svrhu', pojasnila je Samardžija i dodala da je Dragojević zapravo izigran. 'Na ovaj način ime Olivera Dragojevića je zloupotrebljeno budući da nikada nije postojao dogovor da se odrekne prihoda. U protivnom bi se Oliver sigurno uključio u takvu humanitarnu akciju', tvrdi ona. Do direktora Radija Cibona u Jutarnjem nisu uspjeli doći, no u odgovoru koji je u rujnu 2007. poslao Zakladi hladno je poručio da koncert nikada nije bio humanitaran nego komercijalan te da oni uopće nisu bili organizatori koncerta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi