iznenadan potez

Irska uvodi najstrože mjere protiv koronavirusa u trajanju od šest tjedana, škole ipak ostaju otvorene

19.10.2020 u 21:30

Bionic
Reading

Irska vlada izglasala je u ponedjeljak povratak te zemlje u najvišu razinu restrikcija u borbi protiv koronavirusa, što je samo korak ispod od punog lockdowna. Nove restrikcije stupaju na snagu u srijedu u ponoć, potvrdila je vlada nakon sjednice u Dublinu

Irska ponovno uvodi ograničenja pete, najviše razine, kako bi se smanjio broj novozaraženih, a mjere će ostati na snazi do 1. prosinca.

Razlika između ovih mjera i potpunog lockdowna je samo u tome što će ovom prilikom škole nastaviti sa radom, dok će se nastaviti i sva elitna, prvoligaška sportska natjecanja.

Irski premijer Michael Martin obećao se obratiti javnosti ove večeri nakon ovog iznenadnog poteza. Prema pisanju agencije RTE sa radom će nastaviti i građevinske tvrtke, dok će građani moći vježbati na otvorenom ali ne dalje od pet kilometara od mjesta stanovanja.

Okupljanja na otvorenom s članovima drugih obitelji također su dopuštena, ali također samo u krugu od pet kilometara. Broj uzvanika na vjenčanjima ostaje ograničen na 25 do kraja godine.