ALIVI SAD-A ZA NEUSPJEH

Iranska Revolucionarna garda niječe upletenost u urotu

12.10.2011 u 23:06

Bionic
Reading

General Hossein Salami, zamjenik zapovjednika Revolucionalne garde, opovrgnuo je u srijedu bilo kakvu umiješanost pripadnika tih snaga islamskog režima u navodnu urotu radi ubojstva saudijskog veleposlanika u Washingtonu, izvijestila je iranska agencija Fars

'To je scenarij bez osnova. Riječ je o pokušaju skretanja pozornosti svjetske javnosti s prosvjeda protiv Wall Streeta i neuspjeha SAD-a u njegovoj politici u regiji i svijetu', rekao je general Salami.

Dodao je da su američke optužbe o umiješanosti 'stanovitog broja Revolucionarnih gardista u navodni plan ubojstva diplomata jedne arapske zemlje neutemeljene i smiješne'.

'Takve optužbe žele stvoriti podjele između šijita i sunita u islamskom svijetu i pokazuju nesposobnost SAD-a da izađe iz krize koju je izazvao pokret islamskog buđenja na Bliskom istoku', rekao je dodavši da će se ta urota 'neutralizirati, kao i sve američke urote' protiv Irana.

Američko pravosuđe u utorak je objavilo optužnicu protiv dvoje iranskih državljana pod sumnjom da su planirali ubojstvo saudijskog veleposlanika u Washingtonu. SAD optužuje Snage Al-Qods, elitnu postrojbu Revolucionalne garde, da stoji iza tog plana.