BATA ŽIVOJINOVIĆ:

'Inspektori i odvjetnici od mog sina iznudili su 30.000 eura!'

07.04.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Poznati glumac, Velimir Bata Živojinović jučer se kao svjedok pojavio na suđenju tzv. 'stečajnoj mafiji' koje traje od siječnja 2007. godine

Živojinović tvrdi da je njegov sin Miljko, koji je jedan je od osumnjičenih u tom postupku, žrtva iznuda i ucjena iza kojih stoje policijski inspektori i odvjetnici.

Živojinovićev je sin Miljko do lipnja 2006. bio stečajni upravitelj građevinske tvrtke Rad, a u prosincu 2005. prvi put je uhapšen pod sumnjom da je sklopio štetan ugovor. Na današnjem saslušanju njegov otac, glumac Bata Živojinović, pred Specijalnim sudom u Beogradu rekao je da su dva inspektora beogradske policije i dva odvjetnika iz Novog Sada od Miljka
tražila 30.000 eura te da su na njega vršili pritisak da 'nešto prizna', javlja Blic.

Glumac tvrdi da je među 'ucjenjivačima' bio i Velimir Marijanović, član Demokratske stranke Srbije.

'Kad je 2004. počela ova afera oko mog sina, sa Žarkom Obradovićem sam otišao kod direktora policije Milorada Veljovića i tražio da mi dodijeli inspektore koji će ispitati cijeli slučaj. Direktor mi je poslao dva inspektora, koji su, uz dvojicu odvjetnika iz Novog Sada, od mog sina tražili 30.000 eura', izjavio je na sudu Bata Živojinović.

Dodao je da se njegov sin Miljko s istom dvojicom, inspektorima MUP-a Srbije i novosadskim odvjetnicima, našao 2004. na jednom brodu u Budvi gdje su ga oni, kaže, vrijeđali te zatražili od njega da optuži neke nevine ljude.

'S ovom četvoricom bili su i Velimir Marijanović, čovjek iz kabineta Vojislava Koštunice. Kada se vratio iz Budve, Miljko je postao drugi čovjek. Nedugo zatim u kuću su nam dolazili isti ti inspektori i odvjetnici i tada im je moj sin dao 30.000 eura', izjavio je Živojinović, dodajući da je prije tri dana bio u posjetu svom sinu koji je već četiri godine u bijegu i za kojim je raspisana Interpolova tjeralica.

U sudskom procesu protiv takozvane 'stečajne mafije', optužene su 33 osobe za zlouporabu u stečajnim postupcima u vrijednosti od 50 milijuna eura, u razdoblju od 2003. do 2006. godine.