manjak radnog iskustva

Direktor Gradskih groblja u Zagrebu Roko Gruja zaposlen mimo pravilnika i prijeti mu otkaz, a prijavljen je bivši direktor koji ga je zaposlio

02.12.2021 u 11:28

Bionic
Reading

Bivšem direktoru zagrebačkih Gradskih groblja Patriku Šegoti stigla je obavijest da će se protiv njega podignuti optužni prijedlog jer je sadašnjeg direktora Gradskih groblja Roka Gruju zaposlio mimo pravilnika za radno mjesto, za koje je Gruja morao imati najmanje tri godine radnog iskustva u struci

RTL je na uvid dobio obavijest Državnog inspektorata Područnog ureda Zagreb poslanu 30. studenog ove godine, a potpisala ju je viša inspektorica rada Marica Dilić. U njoj se Šegota navodi kao počinitelj prekršaja dok je bio šef Gradskih groblja.

Šegota je potvrdio da je primimo obavijest i naveo da niti jedna podružnica u Zagrebu nema pravnu osobnost te da ne mogu napraviti ništa bez odluke Holdinga. Dodao je da nisu imali nikakvu sumnju u suglasnost koju su dobili od Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika.

'Ugovor smo potpisali temeljem suglasnosti Holdinga, kao i Ureda za gospodarstvo', kazao je Šegota za RTL, dodavši da je nije bilo natječaja za to radno mjesto, već je Gruja izravno zaposlen. Uz to je dodao da će iskoristiti pravne lijekove protiv najavljenog optužnog prijedloga. Smatra da će Gruji, ako je Inspektorat utvrdio da je zaposlen mimo pravilnika, Uprava Holdinga uručiti izvanredni otkaz. Sam Gruja zamolio nas je da pošaljemo upit, a njegov odgovor objavit ćemo kada ga dobijemo.