SMRT DEVETOGODIŠNJAKA

Procurili nalazi inspekcije u Metkoviću: Evo što se sve stavlja na teret liječnicima

18.12.2018 u 21:24

Bionic
Reading

Prema neslužbenim informacijama, inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore (HLK) završio je istragu slučaja dječaka iz Metkovića koji je 11. prosinca preminuo u KBC-u Split te je utvrdio niz propusta liječnika

Po nalazu inspekcije liječnici u DZ Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Na teret im se stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport, navodi Slobodna Dalmacija neslužbene informacije.

Također, inspekcijski nadzor je utvrdio da su liječnici posljednje jutro života Gabrijela, njega i njegovog oca 'šetali' od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći.

Dom Zdravlja u Metkoviću gdje je obrađivan dječak koji je nedavno preminuo Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / CROPIX

Stručno povjerenstvo ministarstva zdravstva i Povjerenstvo HLK nemaju nikakav prigovor na postupanje i rad djelatnika KBC-a Split, Klinike za pedijatriju, koji su nažalost Gabrijela primili u bolnicu kada je već bilo kasno da bi mu spasili život, piše Slobodna.

Čeka se obdukcijski nalaz koji će upotpuniti nalaz inspekcije.

Devetogodišnji dječak koji je bolovao od upale pluća, 11. prosinca umro u KBC-u Split. Dječaka su roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda (8. i 9. prosinca) dva puta dovodili na Hitnu u Metkoviću i odakle je bio vraćen kući. U ponedjeljak, 10. prosinca, poslan je pedijatrici i prebačen u splitski KBC.