raste broj zaraženih

Indonezija zabranjuje ulazak strancima i njihov tranzit kroz zemlju

31.03.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Indonezija će zabraniti ulazak strancima i njihov tranzit kroz zemlju zbog porasta broja zaraženih i umrlih od koronavirusa, najavila je u utorak ministrica vanjskih poslova

Indonezijski predsjednik Joko Widodo u ponedjeljak je rekao da planira postrožiti pravila kretanja i socijalnog distanciranja nakon što je procijenjeno da bi moglo umrijeti više od 140.000 ljudi u toj zemlji u jugoistočnoj Aziji.

Od zabrane će biti izuzeti stranci s boravišnim vizama i neki posjeti diplomata, rekla je ministrica vanjskih poslova Retno Marsudi.

Vlada će također postrožiti provjeru državljana Indonezije na povratku u zemlju, rekla je.

'Predsjednik je odlučio da se postojeća politika treba postrožiti', kaže Marsudi. Dodala je da ne zna kad će zabrana putovanja stupiti na snagu.

Zdravstveni stručnjaci kažu da četvrta najnaseljenija zemlja na svijetu treba uvesti stroža ograničenja kretanja jer je od početka ožujka do sad zaraženo 1414 ljudi, a umrlo ih je 122.

Indonezijsko ministarstvo vanjskih poslova već je zabranilo ulazak i tranzit kroz zemlju putnicima iz sedam europskih zemalja te Irana, Kine i Južne Koreje što je na snazi od 20. ožujka.

Putnici koji nisu pogođeni zabranom moraju imati potvrdu o zdravstvenom stanju iz svojih matičnih zemalja.