ZA 20 ODABRANIH TIMOVA

Impact Hub lansirao poduzetnički inkubator

17.03.2014 u 16:16

Bionic
Reading

Impact Hub Zagreb u četvrtak je lansirao svoj poduzetnički inkubator uz financijsku podršku Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske

Kroz svoj coworking prostor, programe i zajednicu Impact Hub Zagreb pruža podršku pojedincima koji rade na idejama i projektima koji stvaraju relevatan pozitivan društveni utjecaj. Lokalno i globalno aktivno surađuje sa svim akterima koji rade na poticanju društvenih inovacija i poduzetništva te doprinosi stvaranju lokalne zajednice društvenih poduzetnika i inovatora. 

Po mnogočemu itekako poseban i inovativan, The Inkubator su dizajnirali upravo poduzetnici za buduće poduzetnike.

Svima onima koji su u potrazi za prilikom da razviju svoju poslovnu ideju, The Inkubator, poduzetnički inkubator orijentiran na ideje unutar područja društvenih inovacija, ekoloških inovacija, kreativne industrije, visokih i novih tehnologija, pomaže iskoristiti poslovanje kao snagu za pokretanje pozitivnih promjena. Daje im alate i resurse potrebne da bi probleme pretvorili u tržišne prilike i pomaže im razviti održive poslovne modele.

Uključuje 5 razvojnih faza od 15 edukativnih i radnih blokova, visokokvalitetnu mentorsku i stručnu podršku, jedinstveni i inspirativni radni prostor i raznoliku zajednicu za umrežavanje unutar najvećeg coworking prostora u Hrvatskoj – Impact Huba Zagreb. U The Inkubatoru će svoje mjesto naći 20 odabranih timova koji će kroz 2014. godinu raditi na svojim poslovnim idejama. Javni poziv za prijavu za sudjelovanje otvoren je 13. ožujka, a rok prijave je 31. ožujka u 12h.

Obrazovni partneri inkubatora su Adriatic Advisors Ltd., Projektura j.d.o.o., Adizes SEE, Lean Startup Hrvatska, CEDRA, Studio Antar d.o.o. i Točka promjene d.o.o. kao i ostali mentori koji dolaze iz drugih relevantnih institucija.

Mentori i stručnjaci dolaze iz raznolikih i relevantnih područja organizacijskog vodstva, poslovne strategije, upravljanja rizikom, lean upravljanja poslovanjem, upravljanja projektima, osobnog razvoja. Uključuju iskusne poduzetnike, edukatore i poslovne trenere te društvene inovatore. Program inkubacije uključit će lean start up principe, sustav monitoringa odnosno praćenja razvoja projekata te će biti prvi ugljično neutralni inkubator u Hrvatskoj, čija će se ukupna potrošnja CO2 kompenzirati uz podršku tvrtke CO2cut.

Nakon izvrsene selekcije, timovi koji su pozvani da se prijave u Inkubator imaju karakteristiku da su vođeni vizijom stvaranja pozitivnih promjena kroz poduzetništvo, visokomotivirani da svoju ideju pretvore u konkretne proizvode i usluge, odlučni u pretvaranju problema u prilike te koji su u potrazi za financijski održivim poslovnim modelom.

Posebi poticaj za prijavu daje se idejama i projektima koji potpomažu poticanje (samo)zapošljavanja žena, zapošljavanje marginaliziranih društvenih skupina te onima koji su u mogućnosti iskoristiti postojeće državne poticaje i mjere za pokretanje poslovanja. Svi timovi imat će priliku postati članovima Impact Huba Zagreb uz 75% popusta na postojeće korisničke pakete.

Impact Hub Zagreb ovim inkubacijskim programom želi pružiti ključnu podršku svim poduzetnicima početnicima u ranim fazama razvoja te poduprijeti daljnji razoj društvenih inovacija i društveno relevatnih poduzetničkih inicijativa.

Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz programa 'Poduzetnički impuls' Ministarstva poduzetništva i obrta RH.
Više informacija potražite na www.theinkubator.net