afera ina

Imovinska kartica otkrila: Šefica Plinare istočne Slavonije vlasnica nekolicine stanova u Vinkovcima i Zagrebu

30.08.2022 u 16:02

Bionic
Reading

Među uhićenima u aferi Ina je i šefica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić, koja je podnijela ostavku na tu poziciju i nada se time otkloniti sve prepreke i izaći iz Remetinca kako bi se branila sa slobode

Mariju Ratkić kao šeficu Plinare istočne Slavonije Zakon o sprečavanju sukoba interesa obvezuje da podnosi imovinsku karticu, koja otkriva da je Ratkić neudana i nema djece, ali i da je članica HDZ-a, što je danas potvrdio i njen odvjetnik Petar Pavković.

Što se tiče imovine, Ratkić je vlasnica dva stana - jednog u Vinkovcima, a drugog u Zagrebu, dok je u još tri stana u Zagrebu suvlasnica. Stan u Vinkovcima veličine 58 m2 vrijedan je 400 tisuća kuna i kupila ga je pozajmicom dok je stan u Zagrebu, točnije Vrapču veličine 64 m2, vrijedan 960 tisuća kuna, a kupila ga je uz pomoć kredita.

I ostala tri stana, gdje se Ratkić navodi kao suvlasnica nalaze su u Vrapču - jedan je veličine 36 m2 i vrijedan 525 tisuća kuna, drugi 62 m2 i vrijedan malo više od milijun kuna te treći veličine 70 m2 i vrijedan 1,1 milijun kuna.

U imovinskog kartici navodi se i da je suvlasnica dvije garaže u Zagrebu, ali i da na imovini godišnje zaradi 18 tisuća kuna.

Što se tiče pokretnina vlasnica je Volkswagen Passata iz 2016. vrijednog 120 tisuća kuna.

  • +29
Privođenje osumnjičenih za malverzacije u INI na Županijski sud Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Podsjetimo, u akciji, koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija, na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Iako su se pojavile informacije da je Ratkić priznala krivnju, njen odvjetnik Petar Pavković to je demantirao, kazavši da ona nije nikome od suoptuženih pomagala te da neće biti svjedok pokajnik.