ALEKSANDAR VUČIĆ:

'Imamo informacije da će biti nereda u Republici Srpskoj'

11.05.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Pozivajući se na informacije obavještajnih službi, srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je da je moguće da predstojećeg vikenda dođe do nemira tijekom najavljenih prosvjeda u Republici Srpskoj. I vlast i oporba najavili su mitinge u Banjoj Luci za 14. svibnja, a vlada Srbije apelira na sve političke aktere da sačuvaju mir, prenosi B92

'Mir i stabilnost su uvjeti bez kojih Srbija ne može naprijed. Zato sam razgovarao s Miloradom Dodikom, Mladenom Ivanićem i Mladenom Bosićem te izrazio zabrinutost zbog tih informacija', rekao je Vučić.

Kako je rekao, postoje informacije da bi moglo doći do nemira u Banjoj Luci i zato Srbija 'moli sve političke aktere u Republici Srpskoj' da sve prođe u miru.

'Da ne dođe do nemira, da svi putovi budu dobro osigurani. Ne znam kako će se sačuvati mir tamo gdje se nađu dvije grupe autobusa, ali molim sve da s punom odgovornošću sagledaju budućnost Republike Srpske', rekao je Vučić.

Srpski premijer je naveo da bi nemiri bili problem i za Republiku Srpsku, ali i za BiH i za Srbiju.

'Budućnost i opstanak Republike Srpske bili bi dovedeni u pitanje bilo kakvim sukobima ili fizičkim obračunima, a Srbija bi bila dovedena u nezavidan položaj', rekao je Vučić na izvanrednoj konferenciji za novinare, izvještava B92