SKUP SUVERENISTA

Ilčić: Nudimo rješenje pitanja nacionalnih manjina koje provode teror nad većinskim narodom

07.03.2020 u 17:31

Bionic
Reading

Hrvatski suverenisti, predstavljajući u subotu programske smjernice uoči parlamentarnih izbora, ponudili su katarzu i korjenite promjene hrvatskog društva poput izmjena izbornog zakona i dekomunizacije dok bi "pripadnike nacionalnih manjina digli na razinu većinskog hrvatskog naroda"

Član savjeta stranke Ladislav Ilčić rekao je da nude "rješenje pitanja nacionalnih manjina koje provode teror nad većinskim narodom". Nacionalnost bi, kaže, bila definirana po državljanstvu, a ne po etničkom podrijetlu. "Sve pripadnike dosadašnjih nacionalnih manjina digli bismo na razinu većinskog hrvatskog naroda. Bit ćemo država ravnopravnih državljana i podjela više neće biti", poručio je Ilčić.

Suverenisti su svom programu predviđaju i "dekomunizaciju", brisanje antifašizma iz Ustava te izmjene izbornog zakona na način da bi se ukinule posebne liste za manjine, ali i "nelogične izborne jedinice" tako da cijela Hrvatska postane jedna izborna jedinica.

U sferi monetarne politike poručuju da će stopirati ulazak Hrvatske u eurozonu, ističući kunu kao "posljednji bastion hrvatskog suvereniteta".

  • +9
Predstavljanje programskih smjernica Hrvatskih suverenista Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

"Građanima nudimo društvenu katarzu jer bez korjenitih promjena neće biti ni prosperiteta", istaknuo je predsjednik suverenista Hrvoje Zekanović na skupu u prepunoj maloj dvorani "Lisinski" gdje su, uz članove i simpatizere, gosti bili saborski zastupnici Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović te predsjednik nove stranke Domovinski pokret Miroslav Škoro.

U svoju platformu namjeravaju okupiti sve srodne političke opcije, nadaju se i suradnji s Mostom, a na izravno pitanje hoće li koalirati s HDZ-om, Zekanović je odgovorio: "Naravno da ne".

Tomašić: Postizborna suradnja s HDZ-om ovisi o načelima koje će zastupati

Supredsjednica stranke, europarlamentarka Ruža Tomašić očekuje da će njihova platforma na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti najmanje 25 saborskih mandata, kao koalicijski partneri nisu joj prihvaljivi SDSS, SDP i HNS, a postizborna suradnja s HDZ-om, kaže, "ovisit će o tome koja će načela zastupati".

Supredsjednik stranke, general Željko Sačić istaknuo je da će njihova platforma ponuditi bolju budućnost Hrvatske, "u kojoj je 'zlotvorna družina' nakon 2000. godine bacila u blato sve što se stvaralo u Domovinskom ratu".

"Bagra je opljačkala i opustošila hrvatski narod u zadnjih 20 godina. Lopovi su prodali Inu, uništili Imunološki zavod, poljoprivredu bacili na koljena", nabrajao je Sačić poručivši da će Suverenisti stati na put onima koji žele hrvatskom narodu "globalističku budućnost".

Zekanović je naglasio i da su oni ideološki jasna opcija spremna surađivati samo s ideološki sličnim strankama. "Crni i sivi nas ne zanimaju, samo bijeli", poručio je.

>>> Na ovaj članak reagirali su iz stranke Hrast, reagiranje pročitajte ovdje