GLASNA SDP-OVKA U PRESSINGU

Ikić Baniček opet oplela po Milanu Bandiću, a ni Kolarić nije bolje prošla

29.06.2017 u 08:30

Bionic
Reading

Gošća Pressinga N1 televizije bila je SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček. Bez dlake na jeziku komentirala je, među ostalim, stanje u svojoj stranci. 'Izrazito je loše što se Aleksandra Kolarić vratila u SDP', istaknula je

Na pitanje da komentira izjavu Milanke Opačić da je s mjesta potpredsjednice Sabora maknuta zbog verbalnog delikta, Baniček je u Pressingu rekla sljedeće:

'Mislim da mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora treba pripadati osobi iz redova oporbe koja je na najvišoj funkciji. Pozdravljam odluku Bernardića da preuzeme odgovornost i postavi osobe kojima će besprijekorno vjerovati i koje će provoditi politke SDP-a, ali i odgovarati za dobre ili loše rezultate stranke na izborima'.

U verbalnom ping-pongu u kojem je branila Davora Bernardića ustvrdila je:  

'Pitali ste me što je dobro, a što loše u stranci. Mislim da je izrazito loše to što se Aleksandra Kolarić vratila u stranku. To je velika pljuska svima nama na terenu koji postižemo rezultate i dižemo rejting stranke. Gradila se kroz nastupe pljujući SDP koji joj je stavio kruh na stol. Mislim da nije zavrijedila biti u SDP-u. Pljuvala je Milanovića, a sada pljuje aktualno vodstvo'.

Govoreći o žestokoj kritici Milana Bandića na Dan antifašističke borbe u Brezovici, nakon koje je zagrebački gradonačelnik promijenio mišljenje o nazivu Trga maršala Tita u Zagrebu istaknula je:

'Takve se odluke donose tjednima, ako ne i mjesecima prije. Kada dobijete rezultate u izbornoj noći, znate koje opcije što imaju, imate li etike ili ne, koja su vaša uvjerenja... A ne ovako pljunuti u lice ljudima kod kojih dolazite za pet ručica. Takve odluke se ne donose nakon jednog govora'.