DIABLO III! MAX PAYNE 3!

Igre koje izlaze u svibnju

01.05.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Svibanj je mjesec koji su mnogi igrači diljem svijeta željno iščekivali, a pogledom na popis igara koje će se moći zaigrati ovoga mjeseca jasno je i zašto. Čak i ako niste hardcore gejmer, na spomen Diabla III i Max Paynea 3 sve će vam biti jasno

Mnogi će svibanj započeti sa Sniper Elite V2, remakeom Sniper Elitea iz 2005. godine. Ne treba biti previše pronicljiv da shvatite o čemu se radi; igrač preuzima ulogu američkog snajperista koji mora ili smaknuti ili zarobiti znanstvenike koji rade na nacističkoj V-2 raketi koja je tijekom Drugog svjetskog rata prouzročila tisuće smrti. Kretanje kroz igru izvedeno je u trećemu licu kako bi se olakšao stealth aspekt, dok je samo 'snajperiranje' izvedeno iz prvoga lica. I tako, dok će neki prvi maj proboraviti u prirodi i na grahu, neki će u ruke uzeti snajper i započeti juriš na - nacističke testise. Naime, igra sadrži x-ray mod, poput onoga u recentnom Mortal Kombatu u kojemu pri udarcu u protivnika imate uvid u stanje njegovih unutarnjih organa i kostiju. Zbog toga je još po izlasku demo verziji Sniper Elitea pravi YouTube hit postalo gađanje u muškost. Uostalom, provjerite i sami;

 

 

 

Sredinom mjeseca, točnije 18.svibnja na europskom tržištu će se pojaviti i Binary Domain, squad-based TPS koji vlasnici PlayStationa 3 i Xbox-a 360 igraju još od veljače. Igra je smještena u 2080. godinu, u vrijeme kada je zbog globalnog zatopljenja potopljeno čak tri četvrtine kopna, a svijetom su zavladale korporacije. Binary Domain igra je autora Yakuza serijala, a verzije za konzolu na Metacriticu zasad drže 73/100 tj. 74/100.

 

 

Već ovoga četvrtka na tržištu će se pojaviti i Nexuiz, multiplayer-only indie FPS koji je pogonjen vrhunskim CryENGINE-om 3.

 

 

Port Royale 3 (PC - 4. svibnja)

 

 

Starhawk je PlayStation 3 ekskluziva koja će se na tržištu pojaviti 11. svibnja. Radi se o igri koja je svojevrsni duhovni nastavak Warhawka iz 2007. godine.  Starhawk je tipična akcijska avantura s pogledom iz trećega lica, s jednom iznimkom – sadrži elemente RTS-a. Igrači tako pomoću svojega protagonista mogu graditi različite obrambene strukture u stvarnom vremenu.

 

 

Krajem mjeseca, 25. svibnja moći ćemo zaigrati Capcomov najnoviji naslov – Dragon's Dogma, open-world akcijski RPG s elementima survival horrora na kojemu rade ljudi koji su prethodno radili na naslovima Resident Evil, Breath of Fire i Devil May Cry.

 

 

Resident Evil: Operation Raccoon City će se 18. svibnja napokon pojaviti i na PC platformi nakon što se ranije pojavio na PS3 i Xboxu 360. Radnja igre odvija se između drugog i trećeg nastavka Resident Evila, a smještena je u Raccoon City čiji su stanovnici 'zombificirani' T-virusom, ilegalnim biokemijskim oružjem koje je razvila farmaceutska tvrtka Umbrella. Igrač će u igri moći preuzeti dvije uloge – ulogu člana sigurnosne službe s namjerom da se zataškaju i sakriju tragovi o ilegalnim aktivnostima Umbrelle, ili kao član Special Operationa SAD-a s namjerom da se razotkrije zločin Umbrelle.

 

 

Krajem mjeseca, 25. svibnja na policama trgovina pojaviti će se i jedan od najisčekivanijih FPS naslova ove godine - Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier. Nažalost, u njemu će zasad moći uživati samo vlasnici PlayStationa 3 i Xboxa 360, dok će vlasnici PC-a morati pričekati do sredine sljedećeg mjeseca. Ghost Recon: Future Soldier bit će TPS koji će se po potrebi, tj. pri preciznom nišanjenju prebacivati u prvo lice. Iako je smješten u blisku budućnost, Future Soldier donosi već tisuću puta prožvakanu priču borbe protiv ultranacionalista koji preuzmu vlast u Rusiji i vjerojatno iz dosade počnu osvajati okolne zemlje.

 

 

Max Payne 3 vlasnicima PS3 i Xboxa 360 postat će dostupan 18. svibnja a vlasnicima PC-a 1. lipnja. Treći Max Payne na tržištu se prvotno trebao pojaviti još 2009. godine, no umjesto izlaska igre ili najave odgode, uslijedila je šutnja koja je potrajala sve do sredine prošle godine kada su napokon objavljeni prvi screenshotovi i traileri. Bit će to prvi Max Payne na kojemu neće raditi Remedy, već Rockstar koji, usuđujemo se reći, ne može pogriješiti. Igra izgleda izvrsno, a sadržavat će i intrigantnu multiplayer komponentu koja će biti vrlo usko povezana s onom iz nadolazećeg Grand Theft Auta V.

 

Što se scenarija tiče, Max nakon događaja u Max Payneu 2 ostavlja stari život iza sebe i odlučuje se na život u Brazilu gdje u Sao paulu radi kao zaštitar jedne bogate obitelji. Nakon što mafija otme suprugu njegova poslodavca, Max kreće u potragu za njom. Iako priča ne izgleda suviše intrigantno, uvjereni smo da ju je Rockstar obradio vrlo uvjerljivo iako će biti zanimljivo vidjeti Maxa u misiji koja neće biti vezana za njegov privatni život. Hoće li to biti onaj stari, ogorčeni i cinični Max ili tek još jedan plaćenik? Odgovor je bliže no što mislimo.

 

 

 

Diablo III. Što reći o Diablu III a da nismo ponovili već nekoliko puta? Igra vjerojatno neće ispuniti sva vaša očekivanja i opravdati hype koji traje već godinama, priznao je to i glasnogovornik Blizzarda nakon što se Blizzard u nekoliko posljednjih mjeseci razvoja sjetio raditi neke prilično velike zahvate na samoj mehanici gameplaya. Igra neće sadržavati ni PvP već će on biti dodan naknadno, putem besplatnog patcha. Odjednom nije bilo vremena da se igra završi kako se igra treba završiti, jer, hej, imali su samo desetljeće za razvoj. No, budimo realni, stvari nisu tako crne, ipak su u pitanju Diablo III i Blizzard, igra će sigurno biti dobra i igrat ćete je pa makar vas se vlastita majka odrekla. Pa onda još malo. Igra će se na policama trgovina pronaći 15. svibnja i to samo na PC-u, dok je u razvoju i verzija za konzole, no njen izlazak još uvijek je prilično neizvjestan.