STAR TREK!

Igre koje izlaze ovoga tjedna

22.04.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Nakon što smo prošloga tjedna mogli zaigrati vrhunski 'Injustice: Gods Among Us', ovaj tjedan ne dolazi nam ni jedan sigurni hit, no to ne znači da neće biti pokojeg interesantnog naslova, posebno za ljubitelje Star Treka

Star Trek: The Video Game prva je Star Trek igra u nekoliko proteklih godina. Radi se o pucačini iz trećega lica na kojoj radi Digital Extremes, studio koji je dosad sudjelovao na razvoju igara poput The Darkness II, BioShocka, Unreal Tournamenta, Unreala i ostalih. U igri ćemo pratiti avanture Kirka i Spocka koje utjelovljuju Chris Pine i Zachary Quinto, glumci koje iste uloge imaju u još nedovršenoj filmskoj Star Trek trilogiji u režiji J. J. Abramsa.

 

Scenarij igre napisan je tako da povezuje prvi Star Trek film i Into Darkness koji će se u kino dvoranama pojaviti uskoro. Prema dostupnim materijalima teško je procijeniti hoći li ovo biti još jedan poluproizvod kakve smo obično prisiljeni gledati kada su u pitanju tandemi film + igra, no obožavatelji Star Treka zasigurno će uživati.

 

Igra će se na tržištu pojaviti u petak i to na PC, PS3 i Xbox 360 platformama.

 

 

Istoga dana i na istim platformama pojaviti će se Dead Island: Riptide, nastavak  vrlo uspješnog Dead Islanda – koji to zapravo nije. Naime, Techland studio odbija 'Riptide' označiti kao sasvim novu igru u franšizi, ali i kao ekspanziju. Pa si vi sad mislite.

 

Radnja igre nastavlja se na Dead Island. Nakon što se preživjeli ukrcaju na brod kako bi ga napustili, zaraza se raširi i brodom, pa Sam B, Logan Carter, Xian Mei, i Purna bježe se broda na drugi otok koji je – pogađate – također zaražen. I tu borba za preživljavanje počinje ispočetka uz jednog novog protagonista pod imenom John Morgan.

 

 

Za ljubitelje RPG-a u petak stiže i ekspanzija za Dragon's Dogma – 'Dark Arisen'. Ljubitelji RTS-a moći će uživati u 'Star Drive', a FPS-a u pucačini simbolično nazvanoj 'GodMode'.