ambijentalni uvod

Idući zagrebački Advent kreće 2. prosinca, novost je tzv. Warm up

14.04.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Advent Zagreb 2023“, s novim konceptom uspješno provedenim prošle godine, počet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., u organizaciji Grada Zagreba, zagrebačke Turističke zajednice i Javne ustanove Maksimir, a ovogodišnja novost je tzv. Warm up

Razdoblje zagrijavanja (Warm up) za Advent počet će već 29. studenog, tijekom kojeg na predviđenim lokacijama neće biti dopušteni kulturni program i koncerti, već ambijentalna glazba, a dekoriranje (lampice) neće smjeti raditi u punom sjaju.

Time se, kažu, želi omogućiti nositeljima lokacija, pružanje usluga par dana prije službenog početka adventa kao priprema za rad u punom opsegu nakon svečanog otvorenja Adventa u Zagrebu, u subotu, 2. prosinca.

Osim adventskih događanja u užem centru Zagreba i gradskim parkovima, ponovno su predviđene adventske manifestacije po gradskim četvrtima za koje će natječaj biti raspisan naknadno.

Organizatori su na službenim stranicama objavili potrebne informacije i linkove s natječajima i pozivima vezanima uz Advent Zagreb 2023., osobito što javnim površinama na području Grada Zagreba upravljaju različite institucije. Ponude se, kažu, podnose zaključno s danom 14. svibnja.

Kao i prošle godine, oni koji žele, mogu aplicirati za financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba, a sve informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji, već su određene i nalaze se na stranici Turističke zajednice Grada Zagreba, stoji, uz ostalo, u priopćenju.