NICK COLGAN:

'Idući Garden festival bit će i posljednji'

28.07.2014 u 12:33

Bionic
Reading

Deseto izdanje Garden festivala, koje će se održati idućeg ljeta u Tisnom, bit će ujedno posljednje, potvrdio je u razgovoru za portal residentadvisor.net Nick Colgan, osnivač Gardena, preteče svih glazbenih događanja tog tipa na Jadranu

'Bila je to teška odluka, posebno nakon ovogodišnjeg izdanja, najboljeg od svih održanih', kazao je Colgan ne precizirajući razloge gašenja Gardena i dodajući kako će se njegov tim više fokusirati na logistiku i potporu svim drugim festivalima koji se odvijaju u Tisnom.

'Imamo velike planove za sve prostore u kojima se održavao Garden i moramo se fokusirati na to kako bismo pretvorili želje u stvarnost', istaknuo je Colgan za RA.

O mogućim imenima za posljednje izdanje Gardena nije želio govoriti, uz dodatak da će festival trajati sedam dana na četiri pozornice, a osme noći zabava će biti u klubu Barbarella. Novost je zabava koju planiraju za posljednji dan festivala na novoj lokaciji na otoku, no nije ju želio otkriti.

Upitan što mu se najviše urezalo u sjećanje u proteklih devet godina festivala, Colgan odgovara kako 'ne zna gdje bi počeo'.

'Sjećam se kad je Stu Patterson razbio skuter jednog člana osoblja zabivši se u koktel-bar, a iste godine Faith Houseboat je nakon nepredviđenog zaustavljanja na Pašmanu brodom napustio restoran neplativši pizzu koju je naručio, ali nije ju ni ponio sa sobom. Sljedeće što znam je da je brod zaustavila policija. Pokupili su novac i za 30 minuta vratili su se s pizzom i kusurom!', prisjetio se Colgan

Garden je godinama bio smješten u Petrčanima pored Zadra, ali nakon problema s lokalnom zajednicom preselio se na lokaciju u Tisnom te je prihvaćen s oduševljenjem.