ZLATKO KOMADINA

'IDS i SDP moraju zajedno biti na brani protiv desnice'

08.12.2013 u 16:00

Bionic
Reading

SDP može samo kao jedinstvena, odgovorna i stabilna stranka ponovno dobiti povjerenje građana, poručio je danas potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina na izbornoj konvenciji istarske županijske organizacije stranke, na kojoj su za potpredsjednike te organizacije izabrani Dino Kozlevac, bivši predsjednik, i Danijel Ferić.

'Dobro je misliti različito, ali u tome ne smije doći do podjele i djelidbe', istaknuo je Komadina. Ustvrdio je kako je Istra specifična, politički lijeva, regionalna te posebna i liberalna u političkom i svjetonazorskom smislu, a upravo te specifičnosti Istre, naglasio je, treba i politički prepoznati. 'Istri su potrebni jaki IDS i jaki SDP, nekad je to dobro za suradnju, a nekad za konkurenciju. Suradnja ovih dviju stranaka na nacionalnoj razini je nešto normalno jer zajedno moramo biti na brani protiv desnice. To je naša zadaća, tako će uvijek biti', poručio je Komadina.

'IDS može ponekad biti suparnik, ali HDZ i desnica je definitivno protivnik', dodao je. Ponovivši kako će se pulska opća bolnica definitivno graditi, potpredsjednik SDP-a i ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio je kako su izbori u SDP-u zoran primjer prave i poštene demokracije. 'SDP-u i cijeloj Hrvatskoj treba vratiti osmjeh. Vratimo osmjeh SDP-u u cijelini jer sve što je napravljeno na svim dosadašnjim konvencijama, neovisno o tračevima i pričama o nekim tzv. šalabahterima demokracije naprosto ne stoji', ustvrdio je Ostojić.

I član SDP-ova Predsjedništva i predsjednik zagrebačke organizacije stranke Davor Bernardić poručio je kako se Istra ne smije dijeliti. 'Istra je socijaldemokratska, važna snaga koja pokreće Hrvatsku i daje zamah. Hrvatskoj su nametnuti sukobi, no najvažnija je stvar zadržati ljudsko dostojanstvo i razmišljati o pravim problemima poput nezaposlenosti', rekao je Bernardić. 'Istra je primjer socijaldemokratskih vrijednosti', dodao je.

Maja Šarić, koja je odnedavno na čelu istarskog SDP-a, rekla je kako u toj stranci 'nema mjesta elitizmu' te kako se SDP u Istri treba stabilizirati i ojačati kako bi konačno zauzeo mjesto na političkoj sceni koji mu i pripada. 'U SDP-u ne smiju prevladavati osobni interesi već briga za svakoga čovjeka, želja za bolji život svakog stanovnika Istre bez obzira na spol, nacionalnu ili vjersku pripadnost', istaknula je.

Nakon dvosatne rasprave za potpredsjednike istarskog SDP-a izabrani su Danijel Ferić, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika pulske gradske organizacije SDP-a te Dino Kozlevac, bivši predsjednik SDP-a Istre do raspuštanja županijske organizacije u studenome prošle godine.