NOVA MJERA

Idete po paket? Nosite zaštitnu masku, bez nje više ne možete ući u poštanski ured

24.03.2020 u 08:28

Bionic
Reading

Od jučer se u poslovnice Hrvatske pošte (HP) ne može ući bez zaštitne maske na licu, što je neugodno iznenadilo građane koji nisu znali za novu mjeru o kojoj je HP obavijestio javnost u nedjelju, nakon potresa, na službenim internetskim stranicama. Ujedno, HP je poručio da je temeljem odluke Stožera za civilnu zaštitu, od ponedjeljka, 23. ožujka dodatno skraćeno radno vrijeme svih poštanskih ureda te oni rade najranije od 8, a najkasnije do 17 sati

Obavijest o promjeni radnih vremena i obvezi nošenja zaštitnih maski bit će istaknuta na ulaznim vratima svih poštanskih ureda, najavili su u nedjelju iz HP-a, čiji zaštitari od jučer pred ulazom u svaku poslovnicu zaustavljaju sve bez maske na licu.

  • +4
Hrvatska pošta zahtijeva zaštitne maske Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Prema informacijama s društvenih mreža, bez zaštitne maske sve teže je ući u taksi vozila, a i neke trgovine navodno su uvele takvu obvezu za svoje kupce.

Međutim, iz Stožera civilne zaštite poručuju da oni nisu preporučili nošenje zaštitnih maski.

Ipak, na službenim stranicama nekih od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj nema riječi o tome da kupci moraju imati masku na licu.

Zbog potresa zatvoren poštanski ured u Jurišićevoj ulici u Zagrebu

Inače, uslijed potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu, zgrada Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici znatno je oštećena te su poštanski ured i poslovni prostori HP-a na toj lokaciji do daljnjeg biti zatvoreni. 

Novi sortirni centar u Velikoj Gorici nije pretrpio oštećenja.