MODNI EDITORIAL

I svetica i kurba sve po potribi...

26.03.2014 u 01:03

Bionic
Reading

...kako se namisti u taj čas. Ne znam ni kako ni zašto, ali ta mi je stvar odjednom počela zvoniti u ušima gledajući fotke koje smo Luka i ja neki dan snimili, prvo kraj zagrebačke Kockice, a potom u našem kućnom liftu.


Luka je predložio Kockicu, jednu od najdražih mu zgrada u Zagrebu. Za one koji ne znaju, Kockica, znana i pod imenom Zgrada ministarstava, samostojna je višekatnica izgrađena za sjedište Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske 1968. godine u Zagrebu na temelju projekta arhitekta Ivana Vitića. Zbog oblika nalik kocki, Zagrepčani su je spontano počeli nazivati Kockica. Unutrašnjost zgrade uredili su mnogi umjetnici, među kojima i Edo Murtić, no to je kulisa za neki drugi photosession

I moj jednostavan 'socijalistički' outfit dobro se uklopio u cijelu priču. Baloner sam nedavno nabavila u H&M-u za 199 kn i uskoro će mi ga trebati kirurški odstraniti. Dugo sam tražila savršene salonke i pronašla sam ih u Shoe Box-u u Ilici. BCBGeneration poznati su po predivnom dizajnu i vrhunskom komforu, a model Cynthia je najudobnija salonka koju sam ikada obukla. Da bi priča bila još vjerodostojnija ponjela sam vintage kofer koji datira otprilike iz vremena kada je bačen kamen temeljac za buduću Kockicu, a koji sam kupila u Barceloni. Crveni karanfil je također simbol koji ne trebam previše objašnjavati.


Iz prirodnog i nevinog difuznog svjetla, prelazimo u mrak okupan neonskim svjetlom. U ovom se trenutku javlja druga osobnost iz naslova.

photo: Luka Nižetić

baloner, donje rublje, halteri: H&M
čarape: Calzedonia
cipele: Cynthia, BCBGeneration / Shoebox
kosa: Katica Topčić / Kevin Murphy Hrvatska
ruž: Box / Illamasqua Hrvatska
kofer: vintage


Za sam kraj poslušajte pjesmu koja me inspirirala za naslov, a koja je meni ososbno najdraža Gibina pjesma ikada. Fantastičan spot, koji je režirao je Žare Batinović, ne bi bio ni upola dobar da u njemu ne gostuju mnogi splitski oriđinali...zato jedan veliki pljesak za svih njih! Šojka brale, šta si bia mlad! ;)

null