KONAČNO PROLJEĆE

I sunca i kiše, ali sve toplije i preko +20

08.04.2013 u 14:53

Bionic
Reading

Vrijeme će u Hrvatskoj do kraja tjedna, pa i početkom sljedećeg posvuda biti pravo proljetno – promjenjivo s izmjenom sunčanih i kišnih razdoblja, ali konačno toplije s temperaturama primjerenijim ovom dijelu godine, najavljuju prognostičari

U utorak u cijeloj Hrvatskoj možemo očekivati promjenjivo oblačno vrijeme, a kiša je najizglednija na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici te potkraj dana u sjevernim kopnenim krajevima. Bura i sjeverozapadnjak koji pušu duž obale, okrenut će na slabo do umjereno jugo, koje će malo pojačati prema kraju dana. Jutarnje temperature u kopnenim krajevima bit će do 5°C, u gorskim predjelima koji stupanj niže, a duž obale uglavnom oko 10°C. Najviše dnevne posvuda će se kretati između 12 i 16°C.

Srijeda nam donosi i dalje promjenjivo oblačno vrijeme te povremene oborine u većini kopnenih krajeva i unutrašnjosti Dalmacije, dok će najmanje kiše biti uz obalu srednjeg i južnog Jadrana i na otocima. Jutarnje temperature bit će u laganom porastu, a dnevne slične kao u utorak.

U četvrtak će posvuda biti više sunčana vremena, a u petak i subotu opet oblačnije, mjestimice uz oborine, uglavnom u kopnenim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije.

Bit će postupno sve toplije, a potkraj tjedna temperature bi u kopnenim krajevima ponegdje mogle i malo premašiti 20°C.

Kako sada stvari stoje, osjetnijeg zahlađenja nema na vidiku, a temperature bi u prvoj polovici sljedećeg tjedna mogle još malo porasti, no o tome preciznije u nekoj od sljedećih prognoza, kaže Daniel Pavlinović član tima Crometeo i udruge Storm Chasers Dubrovnik