EGIPAT NA BALKANU

I Srbija svoju piramidu ima

07.08.2009 u 12:09

Bionic
Reading

Nakon što je Bosna i Hercegovina u Visokom otkrila svoju piramidu i Srbija kreće u tom smjeru - Centar za istraživanje i ekologiju iz Beograda od srbijanske vlade traži da im se omogući formiranje istraživačkog centra na Rtnju kako bi utvrdili uzrok mističnih pojava vezanih uz tu planinu, a jedna od njihovih pretpostavki je da baš s te planine potječe ljudska civilizacija

Predsjednik općine Boljevac Nebojša Marjanović sam se, uz Centar, uključio u lobiranje kod srbijanske vlade kako bi i znanstveno dokazali da u svom kraju imaju piramidu. Naime, prema pisanju portala Mondo, Marjanović je s članovima Centra vladi iznio dostignuća koja upućuju na to da se ispod Rtnja krije piramida i da je ova mistična planina po svom obliku i djelovanju jedinstvena u svijetu. Do tih zaključaka došli su geografskim i magnetnim mjerenjima. Među članovima Centra je Semir Osmanagić, zaslužan za otkriće piramide u Visokom.

'Kažu da Rtanj ima specifične elektromagnetne valove koji imaju geopatološki utjecaj na ljudski organizam. Podnijeli su zahtjev nadležnom ministarstvu da planinu 'zagrebu', odnosno da na nekoliko mjesta obave iskopavanje. Očekuju da će pronaći građevine i podzemne hodnike', objasnio je Marjanović.

Ekipa Centra za istraživanje otkrila je da Rtanj leži na tri velike podzemne rijeke koje su na dubini većoj od 100 metara. Prema dosadašnjim ispitivanjima, velika je vjerojatnost da ljudska civilizacija potječe iz Srbije, baš s ovog mjesta.

'Generacijama se prepričavaju neobične pojave na Rtnju. Bilo je priča i da su nestajali avioni, a mnogo mještana je tvrdilo da su vidjeli leteće tanjure, dok je pojavljivanje letećih kugli skoro svakodnevno. Znanost to nije dokazala, ali, recimo, jedinstvene vrste biljaka koje ovdje rastu su ipak nešto što ukazuje na posebnost ovog zemljišta', kaže Marjanović i dodaje da se na samom vrhu Rtnja, na 1.565 metara nadmorske visine, nalazi neobična rupa koja je, najvjerojatnije, jedan od izlaza iz piramide. U svojoj priči načelnik se referirao i na slavnog Arthura Clarkea koji je, kaže, napisao da se ispod Rtnja krije piramida, najstarija tvorevina civilizacije.