RED KIŠE, RED SUNCA

I nakon južine - južina!

13.01.2014 u 14:01

Bionic
Reading

Od utorka do kraja tjedna vrijeme će u Hrvatskoj biti nešto oblačnije, a kiše učestalije, međutim, s dolaskom nove južine temperature će i dalje ostati natprosječno visoke za ovo doba godine

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežito do potpuno oblačno vrijeme, na Jadranu i u njegovom zaleđu uz slabu do umjerenu, a ponegdje i obilniju, kišu, dok će u unutrašnjosti kiša biti slabija i prostorno rjeđa. U Slavoniji ujutro može biti i magle. Puhat će slab do umjeren, u gorju i jak, vjetar južnih smjerova, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno do potpuno oblačno i kišovito vrijeme. u drugom dijelu dana sa zapada se očekuje djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će vjetar okrenuti na slab do umjeren sjevernih smjerova. Na sjevernom Jadranu će zapuhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u Dalmaciji slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti ujutro biti magle, a zatim će posvuda biti djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak; na Jadranu ujutro burin, a kasnije slab sjeverozapadnjak.

U petak će opet okrenuti na južinu, te slijedi novo naoblačenje, a oborine se uglavnom očekuju na sjevernom Jadranu.

Do kraja tjedna vladat će južina, te promjenjivo oblačno, s kišom uglavnom na Jadranu. Temperatura zraka i dalje će biti iznad prosjeka i bez značajnih promjena.