DOVELA FAMOZNU TAJNICU U VLADU

I Jadranku Kosor 'obuzela zebnja' oko 'afere dnevnice'

07.03.2017 u 21:57

Bionic
Reading

Bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor kazala je kako ju je 'obuzela zebnja' kada je krenula 'afera dnevnice' jer je Državna revizija i u njenom mandatu češljala poslovanje Vlade. Nju i ovu aferu povezuje i jedna osoba, famozna tajnica Tomislava Sauche, Sandra Zeljko, koja je i krunski svjedok u procesu, a koju je upravo Kosor dovela u Vladu

'Pa ovo je sasvim šokantna situacija, da se u srcu moći, a Vlada je najmoćnija institucija u državi, da se bilo tko osmjelio na bilo što slično, a pogotovo na to što smo svjedoci da se događalo. Naravno da me u jednom trenutku obuzela zebnja i činjenica jest da je u to vrijeme bila državna revizija i da nije uprla prstom u bilo što. Međutim, dakako treba sad apsolutno istražiti sve', kazala je kosor za Dnevnik Nove TV.

Nije željela komentirati ulogu koju bi Zeljko mogla imati u cijeloj priči. 'Ne želim komentirati osobu koju sam doista ja dovela u Vladu, zbog toga što mislim da bi to bilo krajnje neprilično, da ja iz ove pozicije, kao bivša premijerka, komentiram ljude koji su mi bili potčinjeni i da se na bilo koji način pokušam, posredno i neposredno umiješati u ono što se zove istraga, koja još uvijek traje', pojasnila je Kosor.

Komentirala je i neobičnu konferenciju za novinare na koju je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković doveo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

'Mislim da je to bilo suvišno, da glavni državni odvjetnik zapravo bude neka vrsta svjedoka u onom što je gospodin Plenković imao iznijeti javnosti', poručila je.

Podsjetimo, Kosor je Sandru Zeljko povukla Vladu kada je postala premijerka i to iz Ministarstva branitelja. Zeljko je pak u utorak izmještena na drugo radno mjesto izvan prostorija Vlade na Markovom trgu.

U isto vrijeme u USKOK-u u Gajevoj redali su se bivši savjetnici Tihomira Oreškovića, službenici iz Vlade, a među njima bila je i Zeljko koja je danas ponovno pozvana u USKOK.

  • +2
U USKOK stigli ravnateljica Laptoš te svjedoci Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic