LOKALNI IZBORI

I dalje vrijedi dogovor SDP-IDS za Pulu

27.11.2012 u 16:13

Bionic
Reading

Povjerenik pulskoga Gradskog odbora SDP-a Danijel Ferić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da za njega kao legalista još vrijedi sporazum o suradnji s IDS-om na idućim lokalnim izborima.

'Ja sam legalist, sporazum je potpisan i kao takav nitko ga nije raskinuo', istaknuo je Ferić i dodao da će se on pridržavati tog sporazuma neovisno o tome što je predsjednik IDS-a u nekim medijima najavio samostalni izlazak te stranke na izbore.

'Razgovarao sam o tome s predsjednikom pulskog IDS-a i saborskim zastupnikom Valterom Boljunčićem, koji nije upoznat s time', rekao je Ferić i dodao da je, neovisno o tome, sporazum potpisan i on će ga se pridržavati.

Danijel Ferić postavljen je na dužnost povjerenika Gradskog odbora SDP-a pošto je predsjedništvo stranke raspustilo tijela pulske gradske organizacije zbog političke pasivnosti.

Govoreći o stanju u Gradskom odboru, istaknuo je da pulski SDP djeluje bez problema te je za siječanj najavio unutarstranačke izbore s obzirom na to da je statutom stranke predviđeno da se nakon raspuštanja u roku od 60 dana moraju raspisati izbori.

'Na tim unutarstranačkim izborima bit će izabran novi predsjednik pulskoga SDP-a i novo vodstvo stranke. Na meni je odgovornost da ta tranzicija prođe što bezbolnije', zaključio je Ferić.

O najavljenom uvođenju poreza na nekretnine Ferić je rekao kako je riječ o pozitivnom načelu, a 'postojeći sustav komunalne naknade je nepravedan jer ovisi isključivo o površini stambenog prostora, a ne o njegovoj vrijednosti'.

'Načelo zakona o porezu na nekretnine je načelo vrijednosti nekretnina. Radi se zasigurno o pravednijem načelu', ocijenio je povjerenik pulskoga Gradskog odbora SDP-a Danijel Ferić